Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Možemo što želimo"

Barcelona slavi povijesni rezultat i najavljuje veliki zimski transfer

U povijesti La Lige niti jedan klub, pa čak ni Real Madrid, nije prijavio veći prihod od Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jeku političke krize u Španjolskoj te uoči derbija s Atleticom u Madridu, Barcelona je objavila financijski izvještaj za prošlu sezonu (2016./17.).

Brojke su senzacionalne. Katalonski klub uprihodio je rekordnih 708 milijuna eura, što je 29 milijuna eura više u odnosu na prethodnu sezonu. Barcelonini čelnici s ponosom su istakli da su brojke povijesne, ne samo za Barcelonu nego i za cjelokupan španjolski nogomet. U povijesti La Lige niti jedan klub, pa čak ni Real Madrid, nije prijavio veći prihod.

Rekordni prihod

Iako Barcelona nije imala rezultatski posebno uspješnu sezonu, osvojila je tek Kup kralja, ekonomski gledajući napravila je sjajan posao. Barca je pokazala da se može fantastično zarađivati, čak i ako izostane sportski uspjeh.

Barcelonini prihodi temelje se na četiri glavne stavke: ulaznice i turistički obilazak Camp Noua (175 milijuna eura), prihodi od UEFA-e (178 milijuna eura) i marketinga (264 milijuna eura) te transferi i ostale ostavke (73 milijuna eura).

Samo je stavka zarade od nagrada UEFA-e i marketinga manja u odnosu na prethodnu sezonu. Da je Barcelona ostvarila bolji rezultat u Ligi prvaka, ispala je u četvrtfinalu od Juventusa, ukupni prihod bio bi osjetno veći. No, i ovako nije uopće loše.

CEO Barcelone Enrique Tombas istakao je kako Barcelonu šestu sezonu zaredom posluje s plusom. U istom razdoblju Barcelona je ostvarila 184 milijuna eura profita, i to unatoč ogromnim rashodima i dugu koji mora otplaćivati.

Coutinho i dalje na meti

„To je cifra koja pokazuje čvrstoću naše bilance i omogućuje nam da imamo vrhunsku momčad“, kaže Tombas.

Generalni menadžer Barcelone Oscar Grau pomalo je nadmeno ispalio:
„Imamo dovoljno novca da dovedemo Philippea Coutinha ili bilo kojeg drugog igrača kojeg zaželi struka, čak i pod uvjetom da nikoga ne prodamo.“

Grau se referirao na ljetnu sapunici oko brazilskog veznjaka koji je na kraju ostao u Liverpoolu, ali čini se da bi na kraju ipak mogao završiti u Barceloni, možda već u zimskom prijelaznom roku.
„Na zimu će neki igrači doći, a neki će otići“, zagonetno je zaključio je Grau.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider