Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Porto bolji od Schalkea

Barca na krilima Messija do pobjede u Nizozemskoj, Tottenham pobijedio Inter

Kompletirano je peto kolo Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz utakmice u ranijem terminu (Atletico Madrid - Monaco 2:0 i Lokomotiv Moskva - Galatasaray 2:0) te veliki obračun PSG-a i Liverpoola u Parizu, kompletirano je peto kolo Lige prvaka.

U susretu skupine A Borussia Dortmund i Club Brugge našeg Ivana Leke su odigrali bez golova. Karlo Letica i Matej Mitrović nisu nastupili za goste.

Derbi je odigran u skupini B gdje su snage odmjerili Tottenham i Inter. Tottenhamu je trebala pobjeda kako bi ostao u igri za prolaz, dok je Interu bio dovoljan i bod kako bi i matematički osigurao plasman u osminu finala. Na koncu su Englezi posve zasluženo slavili sa 1:0 golom Christiana Eriksena u 80. minuti. Kako je Tottenham na San Siru izgubio sa 1:2 u slučaju identičnog bodovnog skora s Interom bit će bolji.

Za goste su cijeli susret odigrali Ivan Perišić i Mateo Brozović, dok Šime Vrsaljko nije nastupio.

VIDEO ----> Tottenham - Inter 1:0

U drugom susretu Barcelona je na gostovanju pobijedila PSV sa 2:1 i tako osigurala prvo mjesto u skupini. Domaćin je bio bolji u prvom dijelu, imao je nekoliko lijepih prilika, međutim Nizozemci nisu uspjeli zabiti. PSV je najbliže golu bio u 16. minuti, no udarac Gastona Pereira s ruba kaznenog prostora završio je u okviru gola. Najbolju priliku za Barcu u prvom dijelu imao je Lionel Messi, ali je njegov udarac s gol linije glavom izbacio Angelino.

U nastavku je Barca povela 2:0 golovima Lionela Messija (61) i Gerarda Piquea (70), a u 83. minuti je smanjio Luuk de Jong. Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcu.

VIDEO ----> PSV - Barcelona 1:2

Na ljestvici vodi Barcelona sa 13 bodova, Tottenham i Inter imaju po sedam bodova, a PSV jedan bod. U zadnjem kolu igrat će Barcelona - Tottenham, te Inter - PSV.

Porto je u susretu za prvo mjesto u skupini D pobijedio Schalke sa 3:1. Nakon prvog poluvremena bez golova, Porto je sve riješio u prvih deset minuta nastavaka postigavši dva brza gola, a strijelci su bili Eder Militao (52) i Jesus Corona (54). U 89. minuti rezultat je smanjio Nabil Bentaleb iz kaznenog udarca, a na konačnih 3-1 je postavio Moussa Marega u četvrtoj minuti nadoknade.

U drugom susretu iz ove skupine Lokomotiv je u Moskvi pobijedio Galatasary sa 2:0 i ostao u igri za plasman u Europsku ligu. Turci su tražili pobjedu koja bi ih ostavila u igri za jednu od prve dvije pozicije, no sada će morati spašavati treće mjesto. Domaćin je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela preko Grzegorza Krychowiaka. Jefferson Farfan je poslao loptu koju je primio poljski veznjak i odmah pucao. Lopta je okrznula Ryan Donka i zavarala Fernanda Musleru. Ruski sastav je u 55. minuti zabio i drugi gol, a strijelac je nakon lijepe akcije bio Vladislav Ignatjev. Vedran Ćorluka je odigrao cijeli susretu za ruski sastav.

Na ljestvici vodi Porto sa 13 bodova, Schalke ima osam bodova, Galatasaray četiri, Lokomotiv tri boda.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider