Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrabro se borili, ali...

Osijek slavio, ali ostao na korak od iznenađenja i plasmana u Europsku ligu!

Osijeku je nedostajao jedan gol za plasman u Europsku ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnom susretu posljednjeg kola kvalifikacija za Europsku ligu Osijek je u St. Poltenu pobijedio bečku Austriju 1:0, ali to nije bilo dovoljno za prolaz jer u prvom susretu izgubio 1:2.

Jedini pogodak na utakmice zabio je Gabrijel Boban u 62. minuti. Nažalost, to nije bilo dovoljno i Osijek se oprostio od Europe zbog manje postignutih golova u gostima.

Zanimljivo, bečka Austrija nije ugostila Osijek na svom Ernst Happel stadionu već u obližnjem St. Pöltenu jer je na Prateru koncert Robbieja Williamsa.

Nakon domaćeg poraza, Osijek je u Austriju stigao po čudo. I ostao korak do podviga. Austria je bolje ušla u susret i kontrolirala igru veći dio prvog poluvremena. Osijek je svoju priliku tražio iz kontranapada.

Prva je zaprijetila Austria, ali je Monschein bio neprecizan. Isti je igrač u 40. minuti imao sjajnu priliku, no s pet metara je uzdrmao gredu. U 55. minuti je zaprijetio i Holzhauser iz slobodnog udarca, ali je Malenica obranio njegov udarac.

Osijek je svoju priliku dočekao u 62. minuti i iskoristio je. Mudražija je sjajnom dugom loptom uposlio Bobana koji je odlično primio loptu u kaznenom prostoru i zabio za 1:0. Isti je igrač u 78. minuti imao sjajnu priliku za drugi pogodak. Bočkaj je ubacio iz kornera, a Boban sam iz blizine pucao pored gola.

U 81. minuti Austrija je mogla izjednačiti, no Malenica je obranio neugodan udarac Friesenbichlera. U samoj završnici Osijek je krenuo na sve ili ništa, junački se borio, ali nije uspio ugurati drugi gol u mrežu.

Nakon što su u prva tri pretkola izbacili UE Santa Colomu, potom švicarski Luzern te ugledni nizozemski sastav PSV Eindhoven, Osječani su europsku priču završili u posljednjem kolu kvalifikacija.

Za čijim ispadanjem iz LP-a/EL-a nekako najviše žalite nakon dramatičnog play-offa?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider