Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako su ga spazili...

Sjajan posao Atletica: Došao na mala vrata, a sad su u strahu da im ga ne otmu velikani

Madridski klub je, odavno se to može reći, napravio sjajnu stvar s dovođenjem ganskog veznjaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pauza od utakmica prouzrokovana pandemijom koronavirusa dobar je trenutak za nogometne klubove da se bace na druge važne aktivnosti, kako one vezane uz transfere tako i na pregovore s važnim prvotimcima glede produženja ugovora.

Tim smjerom funkcionira i Atletico Madrid koji ovih dana nudi novi ugovor svom veznjaku Thomasu Parteyju.

Premda ga aktualni ugovor s Atleticom veže do 30. lipnja 2023., u klubu mu nude novi jer se reprezentativac Gane našao na radaru Arsenala i Manchester Uniteda koji neće imati nikakvih problema dovesti ga u svoje redove.

Manchester United i Arsenal lakoćom mogu platiti aktualnu klauzulu

Naime, u sadašnjem ugovoru Partey ima izlaznu klauzulu od 50 milijuna eura što nije preskupo ni za Topnike ni za Crvene vragove, a upravo je ta činjenica okidač Atleticu da dogovori nove uvjete s ovim vrlo zahvalnim defenzivnim veznjakom.

Osim povećanja plaće i produljenja do ljeta 2025., Atletico želi ugraditi klauzulu od okruglih 100 milijuna eura što bi, naročito u današnje doba neizvjesnosti, trebalo ohladiti sve zainteresirane, a Partey bi, za zbilja još pet godina ostane na Wanda Metropolitanu, sve najbolje dane karijere dao madridskom klubu.

Partey je u Atletico došao s 19 godina i to izravno iz Gane, nakon što je u klubu Odometah FC odigrao tek jednu seniorsku sezonu.

Skauti Atletica odradili su tu fenomenalan posao jer je za kikiriki došao igrač koji danas vrijedi na desetke milijuna eura...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider