Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika tržišna ofenziva

Slavni engleski klub pojačava se i nemilice troši: Loša vijest za hrvatskog reprezentativca

Već su uložili mnogo, a posljednje najave neće razveseliti našeg reprezentativnog čuvara mreže.

Jedan od najstarijih i najuspješnijih engleskih klubova – Aston Villa – punom parom priprema se za povratničku sezonu u Premierligi.

Sedam je puta Villa bila prvak Engleske, u sedam navrata osvajali su i FA Cup, pet puta Liga kup, a 1982. okitili su se titulom prvaka Europe nokautiravši u finalu Bayern.

No period od proteklih godina daleko je od tih slavnih dana jer tri su sezone uzastopce tavorili u Championshipu, da bi ovog proljeća ipak uspjeli izboriti povratak trijumfom protiv Derby Countyja u finalu razigravanja.

Sredili Derby pa odriješili kesu

Sad kad su se konačno vratili tamo gdje im je i mjesto, najteži posao tek slijedi. Koliko god Championship sa svojih 46 prvenstvenih rundi bio izrazito teško natjecanje, ipak je Premierliga kvalitativno na osjetno višoj razini, pa je još od izborenog plasmana svima na Villa Parku bilo jasno da se trebaju itekako pojačati.

Što je najvažnije, svjesni su toga (bili) i čelnici kluba pa su odriješili kesu i krenuli u akciju.

U posljednjih mjesec dana Aston Villa potrošila je desetke milijuna eura. Za nepoznati je iznos iz gradskog rivala Birminghama stigao Španjolac Jota, potom je iz Ajaxa za devet milijuna kupljen Anwar El-Ghazi, obojica igrači za krilne pozicije.

Pojačanje za sam vrh napada je Brazilac Wesley, igrač za kojeg je plaćena najveća odšteta – Club Brugge dobio je 25 milijuna eura.

Više od 40 milijuna eura za trojicu braniča

Poslije te trojice na red je došlo pojačavanje obrane. Matt Targett doveden je na lijevog beka za 15,6 milijuna eura odštete Southamptonu, dok su novi stoperi Kortney Hause (stigao iz Wolverhamptona za 3,4 milijuna eura) i Tyrone Mings (22,3 milijuna eura platili su Bournemouthu).

Aston Villa nikako ne misli plesati samo jedno ljeto, a neće ni stati na pojačanjima. Axel Tuanzebe iduća je meta, stoper/desni bek koji je prošlu sezonu igrao za njih na posudbi iz Manchester Uniteda i kojeg Villa želi ponovno posuditi od Crvenih vragova.

U moru ovih vijesti o već dovedenim i potencijalnim pojačanjima Aston Ville isplivalo je jedno ime koje se neće svidjeti našem Lovri Kaliniću.

Kalinić na izlaznim vratima?

Riječ je o Tomu Heatonu, vrlo dobrom vrataru Burnleyja, jednom od najboljih čuvara mreže u Premierligi. Heaton ima 33 godine i tri nastupa za reprezentaciju Engleske.

Englezi pišu kako Villa nudi Burnleyju sedam milijuna funti (oko osam milijuna eura), a on sam ne bi imao ništa protiv odlaska jer trenutačno prednost pred njim imaju i Nick Pope i Joe Hart.

Kalinić iovako nije u zavidnoj poziciji, zacementiran je na klupu jer je cijelo proljeće Jad Steer branio sjajno i bio jedan od najzaslužnijih za povratak Aston Ville u Premierligu, zbog čega je za nagradu prije 20-ak dana dobio novi, poboljšani ugovor, s trajanjem do ljeta 2023. godine. Ako dođe i Heaton, onda je sasvim izvjesno da će Lovre toliko željenu minutažu morati potražiti na nekoj drugoj adresi...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider