Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakvo izdanje...

Slavni engleski klub nakon velike drame blizu povratka u Premierligu: Loša vijest za Kalinića

Zahuktalo se doigravanje u Championshipu, poznat je prvi finalist.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici play-offa engleskog Championshipa boljim izvođenjem jedanaesteraca Aston Villa izborila je plasman u finale.

Nakon 90 minuta utakmice West Bromwich Albion – Aston Villa rezultat je bio 1:0, a ukupno 2:2, s obzirom na to da je Villa u prvoj utakmici na svom terenu pobijedila s 2:1.

Kako u engleskim kup-natjecanjima i doigravanjima ne vrijedi pravilo gola u gostima, otišlo se u produžetke. U dodatnom vremenu nije bilo golova pa je odluka o sudioniku finala play-offa pala izvođenjem jedanaesteraca, a tu je junak Aston Ville bio vratar Jed Steer, koji je ubio domaćinima svaku nadu obranivši udarce Masona Holgatea u prvoj i Ahmeda Hegazija u drugoj seriji raspucavanja.

Naš Lovre Kalinić ostao je na klupi Aston Ville svih 90 minuta i koliko god može biti zadovoljan uspjehom svoje momčadi, toliko ovakvo izdanje njegova kolege među vratnicama za njega osobno nije dobra vijest jer tko zna kad će ponovno braniti.

Što se Aston Ville, kluba iz Birminghama koji je sedam puta bio prvak bio Engleske i prvak Europe (1982.) tiče, oni će finalnog protivnika saznati večeras, kada se sastaju Leeds i Derby County. U prvoj utakmici Leeds je u gostima slavio s 1:0.

Veliko finale doigravanja za ulazak u Premierligu igra se u ponedjeljak 27. svibnja s početkom u 16:00 po našem vremenu. Pobjednik te utakmice priključit će se Norwichu i Sheffield Unitedu, koji su kao prvi i drugi u Championshipu izravno osigurali plasman u najviši rang.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider