Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napokon kraj ili...?

Navijači ga tjeraju, on ih šokirao: Preokret kojem se nisu nadali

Sudbina Arsenea Wengera jedna je od glavnih tema britanskih medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Četvrto mjesto nije trofej“, „Arsenal FC, a ne Arsene FC“, samo su neke od poruka koje su uputili bijesni navijači Arsenala na prosvjedu protiv Arsenea Wengera uoči utakmice FA Cupa protiv Lincolna. Prosvjed je nastavljen i na prvenstvenoj utakmici protiv WBA-a u subotu kada je iznad stadiona proletio zrakoplov koji je vukao poruku protiv novog ugovora Wengeru.

Arsenal je na spomenutoj utakmici doživio novu blamažu - nakon poraza 3-1 pao je na šesto mjesto. Ova je sezona najlošija u Wengerovoj 21-godišnjoj londonskoj karijeri; Bayern je ponizio Topnike u Ligi prvaka nakon čega su se loši rezultati su se nastavili i u prvenstvu, a trenutno se čak i njihovo tradicionalno i već legendarno četvrto mjesto čini kao nedostižan cilj.

Zanimljivo, nakon prvog zrakoplova na nebu se pojavio i drugi s porukom podrške Wengeru. Navijači Arsenala su očigledno podijeljeni, ali nakon zadnjih informacija vezanih uz Wengerovu sudbinu na svoje bi ipak mogli doći oni koji su poslali drugi zrakoplov.

Wenger želi ostati, Arsenal opovrgnuo glasine o nasljedniku

Njemački Bild je javio kako Arsenal već pregovara s novim trenerom, a riječ je o Thomasu Tuchelu iz Borussije Dortmund. Tuchel u Dortmundu stvara sjajnu mladu momčad i upitno je hoće li napustiti taj projekt i preuzeti Arsenal koji ima još problema osim Wengera, prije svega s prvim zvijezdama kluba Alexisom Sachezom i Mesutom Özilom. Međutim, ove su informacije bile dovoljne da postane prvi favorit na kladionicama uz Maxa Allegrija.

Iz Arsenala su, prema zadnjim vijestima engleskih medija, ipak opovrgnuli glasine o pregovorima s Tuchelom i Wengerov ostanak se čini sve izvjesnijim.

Britanski Telegraph je doznao da Wenger ne planira odlazak iz Arsenala i da će vodstvu kluba predložiti da ostane na klupi i sljedeće sezone. Wenger vjeruje da može izvući klub iz krize, a konačnu će odluku donijeti u suglasnosti s klubom. Ponuđen mu je dvogodišnji ugovor, a hoće li ga potpisati ćemo, prema Wengerovim riječima, saznati uskoro.

Njegov bi ostanak bio pravi šok za navijače Arsenala koji sve glasnije zahtijevaju njegov odlazak i žele da njihov klub napokon okrene novu stranicu svoje povijesti. Odluka se ne očekuje prije završetka reprezentativne stanke koja je Arsenalu i Wengeru došla kao naručena - tenzije su bile sve više na tribinama s navijačima Topnika nakon jednog od najtežih perioda u novijoj povijesti kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider