Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
može se iskupiti ako...

Čačić izbacio Lovrena: 'Nadam se da će Dejan zrelo prihvatiti ovu odluku'

Čini se kako je Dejan Lovren izbačen iz kruga hrvatske nogometne reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza objavljena je ipak nešto šira reakcija Ante Čačića nakon povratka iz Liverpoola gdje se s susreo s Dejanom Lovrenom. Podsjetimo 'afera Lovren' krenula je nakon što se po medijima počela provlačiti situacija s utakmice u Budimpešti na kojoj je izbornik na zagrijavanje poslao Lovrena i Halilovića, a onda ih nije uveo u igru iako je to mogao.

Oba igrača burno su reagirala na takav potez Čačića, a Lovren je otišao toliko daleko da je putem SN-a napao izbornika te mu praktički poručio kako ne želi na Euro ako ga ovaj ne vidi u prvih 11.

"Razgovarali smo iskreno i otvoreno o njegovom statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj, pa i o intervjuu u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo i postavio određene ultimatume."

Izbornik je od početka mandata već obilazio reprezentativce i detalje tih razgovora ne dijeli s javnošću, piše stranica HNS-a.

"Smatram da je gentlemanski da ti pojedinačni razgovori ostanu između sudionika i da se to ne iznosi u medije i pred javnost. Iako je razumljiv interes medija za ovu situaciju, detalji o kojima smo razgovarali trebaju ostati između nas."

Čačić je pojasnio svoju odluku.

"Rekao sam već pri inauguraciji na izborničku poziciju da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca. Od tog stava neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao."

Iako to nigdje ne piše, jasno je da je Dejan Lovren izbačen iz reprezentacije.

"Pred Dejanom su najbolje nogometne godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među Vatrenima u budućnosti."

Hoće li Lovren otići na Euro ovisi dakle o njemu. Čačić bi ga možda primio natrag ako dobije neku vrstu isprike, najprije u svlačionici jer intervju Lovrena ruši izbornikov autoritet. No, sam je igrač je već poručio kako to neće učiniti.

Ovakav uvod u Euro i gubitak prvotimca Liverpoola reprezentaciji definitivno nije trebao…

Treba li Čačić voditi Lovrena na Euro?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider