Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nokautirali i Vatrene

Odluka pala na penale: Poznati su svi četvrtfinalni parovi Afričkog kupa nacija

Četvrtfinalni susreti igraju se prema rasporedu u srijedu i četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Tunisa zauzela je posljednje preostalo mjesto u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija, kojem je domaćin Egipat, nakon što su njezini igrači bili uspješniji izvođači udaraca s bijele točke za pobjedu nad Ganom 5:4 i tako nadoknadili ono što su propustili napraviti u osnovnom dijelu utakmice koji je završio 1:1.

Dvoboj je odigran na stadionu u Ismailiji, a Tunis je poveo u 73. minuti pogotkom Tahe Khenissija. Tunižani su bili pred vratima četvrtfinala, kad je nakon slobodnog udarca za Ganu i ubacivanja u kazneni prostor njihov branič Rami Bedoui zahvatio loptu glavom i prebacio svog vratara za izjednačenje te tako odveo utakmicu u produžetak.

U dodatnih pola sata nije bilo pogodaka pa se po treći put o plasmanu u četvrtfinale odlučivalo udarcima sa 11 metara.

Tunižani su tu bili uspješniji jer su sva petorica njihovih izvođača bila precizna, dok je udarac Ekubana u trećoj seriji tuniški vratar Hassen obranio, što je presudilo pobjednika i donijelo Tunisu plasman u četvrtfinale u kojem ih čeka reprezentacija Madagaskara.

U srijedu, 10. srpnja bit će odigrane prve dvije četvrtfinalne utakmice u kojima se sastaju Senegal – Benin (18:00) i Nigerija – Južnoafrička Republika (21:00). Druga dva četvrtfinalna dvoboja na rasporedu su u četvrtak, 11. srpnja, a parovi su: Obala Bjelokosti – Alžir (18:00) i Madagaskar – Tunis (21:00).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider