Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neredi u Njemačkoj i Belgiji

Ajaxovi huligani razbijali po Hamburgu, sukobi i u Belgiji

Navijači nizozemskog nogometnog velikana Ajaxa izazvali su velike nerede u Hamburgu uoči susreta Kupa Uefa HSV - Ajax, a u Bruggeu su se sukobili domaći navijači s gostima iz St. Etiennea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemci su na nekoliko lokacija u gradu izazvali sukobe s njemačkom policijom, ali i domaćim navijačima. Najgore je bilo u ulici Reeperbahn smještenoj u 'crvenoj četvrti' gdje je 500-tinjak ultrasa Ajaxa posve blokiralo ulicu i porazbijalo nekoliko ugostiteljskih objekata, te prozore na obližnjem hotelu. Ulica je bila odsječena od svijeta skoro sat vremena nakon čega je policija uspjela uvesti red. Pritom je 40 nizozemskih navijača privedeno.

>> VIDEO: Sukob Engleza s njemačkom policijom i navijačima

Nekoliko incidenata se dogodilo i u srijedu navečer, a jedan je kafić posve uništen. Potom je 50-ak Nizozemaca napalo trojicu policajaca koji su se obranili pucnjevima u zrak.

'Utakmica između HSV-a i Ajaxa je proglašena iznimno rizičnom zbog čega se na stadionu i oko njega brine 800 policajaca, što je skoro tri puta više nego što je to za utakmice Bundslige,' kazao je glasnogovornik policije. Ralf Meyer. Primjerice za red i mir na utakmici HSV - Werder bilo je anagžirano 300 policajaca.

Uoči susreta između belgijskog Club Bruggea i francuskog St Etienneu u Kupu Uefa u Bruggeu je došlo do sukoba navijača zbog čega je belgijska policija uporabila vodene topove i silu kako bi razdvojila navijačke skupine.

U sukobima je desetak navijača s obje strane ozlijeđeno zbog čega im je pružena liječnička pomoć. U sukobima su lakše ozlijeđena i dva policajca.

Prema prvim informacija policija je privela dvadesetak huligana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider