FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
gonzaga nokautiran

Dos Santos slavio i oduševljeno se zahvalio Areni: 'Šta ima Zagreb!'

Povijesni UFC-ov event u Zagrebu ispunio je sva očekivanja navijača, a u dvorani je bio i Cro Cop!

U zagrebačkoj Areni održan je prvi, povijesni UFC-ov spektakl. Hrvatski navijači nisu razočarali i od UFC Zagreba napravili su event kojim organizator može biti zadovoljan. Prodano je svih 14.700 ulaznica, a atmosfera je u nekoliko navrata bila zbilja užarena. Ne samo kod nastupa hrvatskih boraca već i kod ulaska u dvoranu Mirka Filipovića.

U glavnoj borbi UFC Fight Night 86 večeri vidjeli smo dva ponajbolja teškaša svijeta, Juniora dos Santosa i Ben Rothwella. Brazilac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca što je odgovaralo viđenim u kavezu. JDS je izgledao odlično, dominirao i potpuno zasluženo slavio.

''Šta ima Zagreb?'', rekao je Dos Santos putem mikrofona što je dodatno oduševilo hrvatske ljubitelje slobodne borbe.

''Vi ste zaslužni što sam u Zagrebu doživio divno iskustvo. Hvala vam puno i bilo mi je jako drago što sam večeras mogao pobijediti za vas'', poručio je zagrebačkoj Areni oduševljeni bivši teškaški UFC prvak.

Bio je to sudar dvojice iskusnih boraca. Amerikanac je u karijeri odradio 46 borbi, a Brazilac 22. 'Big Ben' je od 36 službenih pobjeda čak 33 završio prekidom (20 nokauta i 13 prekida polugom) dok je Cigano od ukupnih 18 dobivenih mečeva 14 završio prije sudačke odluke (12 nokauta i 2 prekida polugom).

Mirko u Areni, Gonazaga nokautiran

Uoči same glavne borbi večeri vidjeli smo onu Gabriela Gonzage i Derricka Lewisa. Brazilac, kojem se Mirko Filipović osvetio prošle godine u Krakowu, neće po dobrom pamtiti borbe u Europi. Amerikanac Lewis nije se dao uvući u Gonzaginu borbu na parteru i uz ogradu gdje ih je sudac dva puta razdvajao.

Nakon drugog takvog poteza suca Lewis je uspio povezati par udaraca kojim je srušio Brazilca, a onda je brutalno dovršio posao na podu za uistinu žestoki nokaut.

Glavni dio programa otvorila je ženska borba. Na kraju je slavila Maryna Moroz odlukom sudaca, a pobjednicu kao i poraženu Cristinu Stanciu zagrebačka je publika nagradila aplauzom.

Nakon borkinja Arena je proključala jer je pred svoje navijače izašao Igor Pokrajac. Nažalost, hrvatski borac je poražen sudačkom odlukom, ali gledatelji su mogli biti zadovoljni zbilja zanimljivim i žestokim okršajem.

U uvodnom dijelu programa vidjeli smo i drugog Hrvata. Mladi Filip Pejić debitirao je porazom, ugušio ga je Poljak Damian Stasiak.

U Areni se pojavio i legendarni hrvatski borac Mirko Filipović, ali samo kao gledatelj na tribinama. Cro Cop je ušao u Arenu uz ovacije navijača i zvukove pjesme grupe Duran Duran "Wild boys" koja ga je pratila cijelu karijeru. Zanimljivo, među gledateljima je bio i hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić, inače veliki ljubitelj borilačkih sportova.

Glavni program UFC Zagreb:

Junior dos Santos pobijedio Bena Rothwella – jednoglasna odluka
Derrick Lewis pobijedio Gabriela Gonzagu – nokaut
Francis N’Gannou pobijedio Curtisa Blaydesa – prekid liječnika
Timothy Johnson pobijedio Marcina Tyburu – jednoglasna odluka
Jan Blachowicz pobijedio Igora Pokrajca - jednoglasna odluka
Maryna Moroz pobijedila Cristinu Stanciu – jednoglasna odluka

Uvodni program:

Zack Cummings pobijedio Nicolasa Dalbyja - jednoglasna odluka
Alejandro Perez pobijedio Iana Entwistlea – usmena predaja
Mairbek Taisumov pobijedio Damira Hadžovića - nokaut
Damian Stasiak Filipa Pejića - gušenje
Lucas Martins pobijedio Roberta Whiteforda - sudačka odluka
Jared Cannonier pobijedio Cyrila Askera - nokaut
Bojan Veličković pobijedio Alessija Di Chirica – jednoglasna odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider