FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
osim...

UFC 209 - spektakl koji nije razočarao fanove borilačkih sportova

Mnoštvo dobrih borbi bilo je na UFC-u 209 u Las Vegasu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UFC-ov 209 spektakl u Las Vegasu ponudio je mnoštvo dobrih borbi, a u jedinoj borbi za pojas - onoj u velter kategoriji, Tyron Woodley ostao je prvak.

Glavni program UFC-a 209 otvorila su dva legendarna udarača Alistair Overeem i Mark Hunt. Uoči ove borbe obojica su svoje posljednje poraze upisali protiv aktualnog prvaka teške kategorije - Stipe Miočića.

Revanš Overeema i Hunta čekao se punih 9 godina, a i ovaj put ishod je bio isti. Tekla je sredina treće runde kada Nizozemac dvaput koljenom pogađa Hunta i sudac nema izbora nego prekinuti borbu. Poštovanje prema 42-ogodišnjem kolegi Overeem je iskazao i prije nego je napustio ring.

"Slušajte, ovaj čovjek je snažan. Jednom sam se već borio s njim, zapravo sam Markov obožavatelj. Pokazao je vrhunsko znanje tijekom karijere, osvojio je K1, radili smo jako, uvijek smo radili jako. I nismo još gotovi, ponovno smo u vrhu", poručio je nakon borbe Overeem.

Borba večeri trebala je biti ona u velter kategoriji, u kojoj je Tyron Woodley branio pojas protiv Stevena Thompsona. No bila je sve samo ne to. U prve četiri runde nije se ništa ozbiljnije događalo, a na samom kraju pete je Woodley na kraju obranio pojas tijesnom većinskom odlukom sudaca, no publika je oba borca zbog neaktivnosti iz dvorane ispratila zvižducima.

"U zadnjoj rundi svi znamo da sam išao na nokaut, volio bih da sam to napravio u još par rundi, ali bila je to dobra borba. Znao sam da je neizvjesno pa sam se samo molio i radio što mogu da pojas ostane kući."

Srećom, krcata dvorana u Las Vegasu imala je u čemu uživati. Izdvajamo borbu Amerikanca Venate i Šveđanina Teymura u kojoj spektakularnih udaraca nije nedostajalo. Tejmur nije bio favorit, ali je na kraju jednoglasnom odlukom sudaca došao do pobjede, a potom od šefa UFC-a Dane Whitea javno zatražio bonus.

"Imam dva uzastopna nokauta, večeras sam napravio odličan show za sve gledatelje. Dana, 50 tisuća dolara molim", zatražio je David Teymur.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider