FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Junak iz Rija

VIDEO Velika hrvatska nada prelomila: Hrgović otkrio kada prelazi u profesionalce

"Uskoro prelazim u profesionalce", u razgovoru za Dnevnik Nove TV najavio je Filip Hrgović.

Hrvatski 24-godišnji boksački dragulj nakon bronce iz Rija trenira u Zagrebu i vjeruje kako će nakon amaterske karijere jednako dominantan biti i među profesionalcima.

Temperatura oko ništice, stara tartan staza, kažiprst na puls i sve je spremno za novi trening. Naš najbolji boksač odlučio se za korak karijere - prelazak u profi vode.

''Mogao bi negdje već u prvoj polovici 2017. prijeći u profesionalce. Ne znam detalje, ne znam kada, a ne znam ni s kim. Ali, znam da imam želju prijeći u profesionalce i sve iz prebiti'', poručuje Filip Hrgović.

Nakon Rija ipak je tako prelomio. Ne želi poput recimo nekada brojnih Kubanaca biti cijelu karijeru amater.

''Da je situacija u državi bolja, da se te medalje bolje vrednuju, da ima više brige o amaterskim sportašima možda bi i ostao zbog te medalje svjetske koja mi nedostaje. Ovako nema smisla ostajati.''

Bivši košarkaš već je deset godina u ringu. Jednostavno je želio u sportu ovisiti samo i isključivo o sebi.

''Boks je samotnjački i vučji sport što ja volim reći. Onako, stalno si u svojoj jazbini sam. No meni to i paše, ja sam i po prirodi samotnjak.''

Nakon igara u Riju progovorio je o nekim svojim slabostima. Nije bio zadovoljan broncom i evo što želi poboljšati na sebi.
''Najviše prostora imam u snazi i fizičkoj spremi. Mislim da tek trebam stasati. Teškaši stasaju tek s 30 godina. Mislim da tu imam puno prostora da postanem muškarac što se kaže. I na drugim područjima imam prostora za napredak, prvenstveno na samopouzdanju.''

Mnogi su bivši boksači bankrotirali iako su zaradili golem novac u karijeri. Hrgović ima svoj put i zna kako ga želi okončati.
''Ne želim za pet godina završiti na nekim vratima ili u nekim mutnim poslovima, želim jednostavno biti šampion i iz svega izaći kao pobjednik'', zaključuje brončani iz Rija.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider