FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Priznao krivnju

Filip Hrgović osuđen zbog uvreda: "Konju retardirani, mrtvu majku ti je...!"

Naš najbolji boksač doznao je presudu nakon podnesene privatne sudske tužbe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen na uvjetnu kaznu zbog salvi uvreda koje je putem SMS poruka uputio poduzetniku Domagoju Krznariću.

Najbolji hrvatski boksač i WBC interkontinentalni prvak u teškoj kategoriji osuđen je na 30 dnevnih dohodaka uvjetno. U prijevodu, Hrgović će morati platiti 15 tisuća kuna ukoliko u idućih godinu dana počini novo kazneno djelo.

"Smatram se krivim. Priznajem to što mi se stavlja na teret. Žao mi je i ispričavam se Domagoju Krznariću", izjavio je na Hrgović u sklopu svoje obrane.

Krznarić je protiv Hrgovića podnio privatnu tužbu zbog SMS poruka koje mu je poslao 31. siječnja i 1. veljače 2018. godine.

gol expired Pijetraj napao Mavrovića, Hrgovićev konkurent poručio: "Borit ću se sa svakim do zadnje kapi krvi" divider

Prvog dana mu je, prenosi Jutarnji list poslao: "Konju jedan retardirani, mrtvu ti majku je... s onim vrećama. Čut ćeš me, zapamti to!"

Idući dan oko 11:00 Hrgović je poslao još jednu poruku Krznariću:

"Idiotiću! Ne zovi ljude tamo da ti vrate vreće. Dobio si novce i mi smo dobili vreće i boli te ku... što ćemo mi s njima. Ne zovi ljude i ne želim te više ni čuti ni vidjeti."

Hrgović se na tome nije zaustavio već je poslao i još jednu glasovnu poruku putem WhatsAppa.

Krznarić je u svojoj privatnoj tužbi tvrdio da su riječi koje mu je Hrgović izrekao bile eklatantne uvrede koje vrijeđaju i prosječnog čovjeka.

Uglavnom, epilog cijele priče je da je Hrgović priznao krivnju za to za što ga se tereti, a sudac Zorislav Kaleb mu je kao otegotnu okolnost ocijenio stupanj krivnje i jačinu povrede zaštićenog dobra, dok je kao olakotna okolnost u obzir uzeta njegova dosadašnja neosuđivanost kao i činjenica da je mlađa osoba i aktivni sportaš.

gol expired Pijetraj žestoko opleo po Hrgoviću: "Prodaje fore s Thompsonom i kockicama" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider