FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Sretan i ponosan"

Pogledajte doček Cro Copa i njegovu najavu moguće mirovine

Mirko Filipović se s pojasom Rizin World Grand Prixa vratio u Hrvatsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirko Filipović gost je Dnevnika Nove TV večeras (utorak) od 19.15!

"Osjećam se odlično, malo sam umoran. Nisam zadnjih 10 sati spavao kako treba, teško je tamo skupiti par sati u komadu. Zadovoljan sam i sretan naravno. Ipak sam, pogotovo nakon ulaska King Moa u turnir, otišao tamo kao autsajder", bile su prve riječi koje je po povratku u Hrvatsku rekao Mirko Filipović.

Cro Cop je osvojio Rizin World Grand Prix i vratio se u stilu, s pojasom, a onda je poručio:

"Vrlo lako moguće da je to - to. Ja sam to i najavio, a ne znam hoću li organizirati oproštajnu borbu. Moje koljeno je zaista u lošem stanju. Ovo su mi bile fizički najteže pripreme, nikad se nisam ovako pripremao. S velikim entuzijazmom sam išao u ovo sve. Ponosan sam i na svoju ekipu, bez njih ne bi uspio, oni su zajedno krvarili sa mnom na svim tim treninzima. Sa Stipom Drvišem sam u Puli ovog ljeta trenirao na 40 stupnjeva."

Mirko je nakon svega odrađenog u Japan otišao ipak kao pun samopouzdanja.

"To vam je kao kad idete na ispit, a znate sve. Iznimno sam spreman fizički iako sam bio najstariji od svih sudionika turnira. Vjerujem da je finalna borba otišla u drugu rundu da bi tad do izražaja došla moja fizička spremnost."

"Veliki je ovo stres"

Na upit koji je plan za dalje Cro Cop je odgovorio:

"Plan za dalje je otići kući i otuširati se pa ću sutra-preksutra u Privlaku, dok god traju školski praznici. U međuvremenu ću otići i kod doktora Bućana zbog koljena."

Na koncu je Mirko poručio:

"Nema lakog sporta, pogotovo na nekom vrhunskom nivou, ali ovo je ipak nešto posebno, veliki je ovo stres. Ima taj element gdje vas doslovno odnijeti iz ringa. Ne bi meni bilo teško zbog mene nego zbog moje djece i obitelji, zbog moje žene i moje majke."

Nizao nokaute kao na traci

Pohod prema osvajanju Rizin World Grand Prixa Cro Cop je započeo u rujnu kada je gušenjem sredio Korejca Hyun Man Myunga. Bila mu je to 32. pobjeda u MMA karijeri, a još dok je bio u ringu Filipović je od organizatora zatražio da se u četvrtfinalu bori protiv Wanderleija Silve. Naknadno je stigla potvrda te borbe da bi Brazilac otkazao svoj nastup što je razbjesnilo Mirka.

Čelnici Rizina pronašli su Cro Copu novog suparnika. U četvrtfinalu ga je čekao King Mo koji je bio nešto bolji u prvoj rundi da bi ga Mirko u drugoj pogodio razornim aperkatom u bradu i s još nekoliko udaraca prisilio suca na prekid borbe.

Posljednji dan 2016. godine donio je dvostruki program i dva nova izazova za Cro Copa. U polufinalu je nakon samo 50 sekundi svladao estonskog gorostasa Baruta, kojemu je presudio udarac koljenom u jetru.

U finalnoj borbi Amir Aliakbari nije imao šanse. Mirko ga je dotukao s dva lijeva krošea i upisao novi tehnički nokaut, ovaj put nakon dvije minute borbe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider