Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakvo demoliranje

Barcelona doživjela najgori poraz u povijesti: Bayern im utrpao čak osam golova, zabio i Perišić! Bavarci u polufinalu Lige prvaka

Bayern se poigrao s Barcelonom u četvrtfinalu Lige prvaka.

Nogometaši Bayerna iz Muenchena u četvrtfinalu su Lige prvaka na stadionu Luz u Lisabonu deklasirali Barcelonu sa 8-2 (4-1), a jedan od strijelca za njemačkog prvaka bio je i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Perišić je postigao pogodak za vodstvo Bayerna od 2-1 u 21. minuti kada je odlično pratio akciju Gnabryja, pravodobno utrčao u prazan prostor na lijevom krilu, a zatim snažnim prizemnim udarcem sa 10-ak metara svladao Ter Stegena.

gol expired Svi se sprdaju s Barcom, pogotovo s jednim igračem, a stigle su i prve reakcije: "Sramota! Prvi ću otići" divider

Po dva gola za Bayern postigli su Thomas Mueller (4, 31) i Philippe Coutinho (85, 89), a po jednoga su dodali Gnabry (28), Kimmich (63) i Lewandowski (82), dok su golove za Barcelonu postigli Alaba (7-ag) i Suarez (57).

Perišić je igrao za Bayern do 67. minute, dok je Ivan Rakitić ostao na klupi Barcelone.

Susret dva peterostruka europska prvaka očekivao se s najvećim nestrpljenjem od svih četvrtfinalnih dvoboja Lige prvaka, no u Lisabonu je igrao samo Bayern. Osim što je postigli osam pogodaka Bavarci su imali još nekoliko odličnih prilika koje su propustili.

Ludi početak jednih i drugih, a onda...

Samo otvaranje dalo je nagovijestiti kako bi prazni Luz mogao svjedočiti golijadi, nakon sedam minuta rezultat je bio 1-1. Bayern je poveo u 4. minuti preko Muellera, Perišić je pprobio lijevo krilo, vratio loptu Muelleru na 20-ak metara, uslijedilo je dvostruko proigravanje s Lewandowskim i rutinska završnica. Tri minute potom Barcelona je stigla do sretnog izjednačenja, Pique je izbacio Albu na lijevoj strani, a na njegovo prizemno poigravanje natrčao je Alaba te s vrha kaznenog prostora lobao svog vratara Neuera.

gol expired Bayern srušio rekord Lige prvaka, Barcelona nikad nije doživjela ovakav debakl: Perišić nastavio sjajnu formu divider

Ssusret je praktički bio odlučen sredinom prvog poluvremena kada je Bayern u 10 minuta postigao tri gola. Prvo je Perišić zabio za 2-1, a zatim je Bayern udario preko najslabije karike Barcelonine obrane Lengleta. U 28. minuti Goretzka je prebacio Lengleta komu se iza leđa prikrao Gnabry i utrčao u 16-erac te povisio na 3-1. Tri minute potom Mueller je pretekao Lengleta na prizemni ubačaj Kimmicha i s vrha peterca poslao još jednu loptu iza Ter Stegena.

Nadu Barceloni nakratko je početkom nastavka vratio Suarez sjajnom individualnom akcijom u 57. minuti kada se odlično oslobodio Boatenga i svladao Neuera. No, u 63. minuti Bayern je opet imao tri gola prednosti, Davies se poigrao sa Semedom na lijevom krilu, prošao uz gol-aut liniju do peterca, a zatim uposlio Kimmicha koji je s pet metara pogodio prazan gol.

Coutinho zakucao čavao u Barcin lijes

U samoj završnici u igru je ušao i igre gladni Coutinho koji je u 15 minuta provedenih na terenu upisao asistenciju i dva gola. Prvo je u 82. minuti pogodio Lewandowskog koji je s dva metra glavom samo spustio loptu u mrežu, da bi u 85. i 89. minuti sam poentirao protiv svog bivšeg kluba.

Bayern će u polufinalu 19. koloovoza također u Lisabonu igrati protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinala u kojemu će se u subotu sastati Manchester City i Lyon.

U prvom polufinalu 18. kolovoza igrat će Paris SG i RB Leipzig.

BARCELONA - BAYERN 2-8 (1-4)

STRIJELCI: 0-1 Mueller (4), 1-1 Alaba (7-ag), 1-2 Perišić (21), 1-3 Gnabry (28), 1-4 Mueller (31), 2-4 Suarez (57), 2-5 Kimmich (63), 2-6 Lewandowski (82), 2-7 Coutinho (85), 2-8 Coutinho (89)

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Sergi Roberto (Griezmann, 46), Busquets (Ansu Fati, 70), De Jong, Vidal - Messi, Suarez

BAYERN: Neuer - Kimmich, Boateng (Suele, 76), Alaba, Davies (Hernandez, 84) - Thiago Alcantara, Goretzka (Tolisso, 84); Gnabry (Coutinho, 76), Mueller, Perišić (Coman, 67) - Lewandowski

Barcelona - Bayern 2:8

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider