Košarka
SPORTOVI
Košarka

NLB: Mladoj Ciboni najbolji start u klupskoj povijesti

Nova dionica NLB-a ponovno je bila uspješna za hrvatske klubove. U sedmom kolu Cibona je stigla do najboljeg starta u osmogodišnjoj klupskoj povijesti ovog natjecanja, a Zagreb sjajnom partijom ostvario već šestu pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to još jedan vikend hrvatskih klubova u NLB-u. Impresivan učinak zadržala su dva zagrebačka, odnosno vodeća kluba regionalne košarkaške lige, dok je Zadar ostvario vrlo uvjerljivu pobjedu protiv Heliosa. Nakon sedam kola možemo sa sigurnošću reći kako Cibona i Zagreb igraju - odličnu košarku.

Vukovi su do sedme uzastopne pobjede i svog najboljeg starta u povijesti ovog natjecanja došli u Sarajevu. Cibona je nastavila s pozitivnom serijom i dobrim igrama usprkos teškoj financijskoj situaciji u klubu. Svaka čast! Na parketu se uopće ne vide problemi, i što je najvažnije, mladi igrači poput Zubčića i Radoševića izvrsno koriste svoju priliku.

U dvorani Mirze Delibašića momčad Velimira Perasovića je vrlo brzo pokazala tko je gazda na parketu. Vukovi su odlično otvorili utakmicu, krenuli s agresivnom obranom i stvorili nekoliko laganih kontranapada. Iako je to bila utakmica u kojoj je Ciboni dosta stvari polazilo za rukom, nitko im ne može prigovoriti u još jednoj gostujućoj pobjedi. Igra i rezultat su bili za – pet! Hrvatski prvak sljedeću utakmicu dočekuje podgoričku Budućnost.

Zagreb je igrao 'mali zagrebački' derbi protiv Cedevite. A Mravi su se pokazali u vrlo dobrom svjetlu. Gosti iz Podsuseda nisu imali previše rješenja za razigranog veterana Damira Mulaomerovića (25 poena i šest asistencija), a veliki obol u neočekivano laganoj pobjedi dao je i Štimac. Krilni igrač Zagreba završio je susret s 17 poena i sedam skokova. No, dobru partiju odigrao je i najbolji igrač momčadi iz Trnskog, Ante Tomić (12 poena i devet skokova), a nije izostao ni učinak Krune Simona (16 poena).

Kod Cedevite je najraspoloženiji bio Damjan Rudež s 22 poena, a trener Subotić je poslije utakmice naglasio kako mu u rotaciji nedostaje još jedan igrač na poziciji 4-5. Mravi su bili bolja i rastrčanija momčad, dok smo nekako dojma da je Cedeviti potrebna veća kohezija među igračima. Sljedeće kolo Zagreb putuje u Široki, dok u Sutinske vrele dolazi opasna momčad Olimpije.

Najuvjerljiviju pobjedu od hrvatskih predstavnika je ostvario Zadar. Helios se pokazao kao nemoćan protivnik i na kraju je pokleknuo čak 27 razlike. Koliko su Zadrani imali raspoloženih igrača pokazuje učinak najboljeg strijelca Downsa, koji je postigao tek 15 poena. Sagadin je priliku dao i nekim mlađim igračima poput Marčinkovića, koji je igrao 20-ak minuta. U svakom slučaju Zadar je u Višnjiku opet bio na visini zadatka, a nadamo se da će tako nastaviti i u sljedećem kolu, u gostima protiv Hemofarma.

TABLICA:

1 Cibona                      7 7 0 14 +111
2 Zagreb CO               7 6 1 13 +34
3 Union Olimpija        7 5 2 12 +48
4 Zadar                         7 4 3 11 +43
5 Budućnost m:tel      7 3 4 10 +44
6 Hemofarm STADA  7 3 4 10 +38
7 Partizan                     6 4 2 10 + 6
8 Široki HT Eronet      7 3 4 10 -27
9 Cedevita                    7 3 4 10 -28
10 Radnički                  7 3 4 10 -64
11 Crvena zvezda        7 2 5 9 - 6
12 Helios                      7 2 5 9 -85
13 FMP                          6 2 4 8 -36
14 Bosna ASA BHT     7 1 6 8 -78

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider