Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Zapanjujući podatak

Zvuči nevjerojatno, ali je istina: Hrvatska 21 godinu nije igrala u Splitu

FIBA je Hrvatskoj dodijelila domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, a od ranije je poznato da je HKS za domaćina kandidirao Split.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija plasman na Olimpijske igre 2020. tražit će u Splitu.

Hrvatski košarkaški savez, uz priložena jamstva Vlade Republike Hrvatske, kandidirao je drugi najveći hrvatski grad za domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, a ovog petka stiglo je zeleno svjetlo od Središnjeg odbora FIBA-e.

Turnir će se održati od 23. do 28. lipnja iduće godine, a frapantan je podatak kako će dotad proći 21 i pol godina otkako su naši košarkaši posljednji put igrali u gradu pod Marjanom.

28. studenog 1998. datum je kad je Hrvatska odigrala posljednju utakmicu u Splitu. Bilo je to protiv Bosne i Hercegovine, a naša je reprezentacija izgubila 64:67.

gol expired Velika vijest: Hrvatska domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre! divider

Nije pomogao ni Dino Rađa, koji je tada bio glavna zvijezda na parketu, a danas je glavni operativac, odnosno predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza.

Osim spomenutog dvoboja s BiH, još je samo dvaput Hrvatska igrala u Splitu - prijateljsku utakmicu 18. lipnja 1995. protiv KK Splita (reprezentacija je poražena sa 88:81) i 25. veljače 1998. u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo kada je upisana pobjeda nad Litvom (72:64).

Sveukupno tri utakmice od samostalnosti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider