Košarka
SPORTOVI
Košarka
Neka nova lica

Popis koji ide na ruku Hrvatskoj: Grčka stiže bez najveće zvijezde?

Grčki košarkaški izbornik objavio je popis od 16 igrača na koje će računati na pripremama za olimpijske kvalifikacije u Torinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fotis Katsikaris je već ranije ostao bez Vassilisa Spanoulisa i Nikosa Zisisa, koji su se oprostili od reprezentacije. Međutim, Grčka svejedno ima dobar izbor igrača za kvalifikacijski turnir u Torinu. Glavno pitanje je hoće li moći računati na zvijezdu Milwaukee Bucksa Giannisa Antetokounmpa, za kojeg postoje šanse da se ne odazove ovo ljeto.

Antetokounmpo bi volio zaigrati za Grčku, ali još nije razgovarao s ljudima iz kluba. Bucksi ga ovo ljeto žele u SAD-u kako bi radio na poziciji playmakera i svojoj novoj ulozi u momčadi.

NBA dvojac Kostas Koufos i Giannis Antetokounmpo predvode Katsikarisov popis za kvalifikacijski turnir, na kojem je ujedno i brat 'Greek Freaka' koji je odbio poziv Nigerije. Na popisu se našlo i ime sjajnog centra Ioannisa Bourousisa iako je bilo govora da će se oprostiti od nacionalne selekcije.

Grčki izbornik bi u Torinu mogao imati jednu drugačiju reprezentaciju. Ne nužno puno lošiju u odnosu na Eurobasket. Najveća novost na popisu je 20-godišnji američki bek Tyler Dorsey, koji ima dvojno državljanstvo i trebao bi popuniti rupu na vanjskim pozicijama. Prošlu sezonu proveo je u NCAA-u, na sveučilištu u Oregonu.

U prvoj fazi Grčka će igrati protiv Meksika i Irana, dok se u drugoj skupini uz Hrvatsku nalaze domaćin Italija i Tunis. Po dvije reprezentacije iz svake grupe idu u polufinale, a Olimpijske igre u Riju vidjet će samo pobjednik turnira.

Širi popis Grčke za olimpijske kvalifikacije:

Nick Calathes
Kostas Sloukas
Vangelis Mantzaris
Tyler Dorsey
Ioannis Athinaiou
Thanasis Antetokounmpo
Ioannis Papapetrou
Vasilis Charalampopoulos
Kostas Papanikolaou
Dimitrios Agravanis
Kostas Koufos
Ioannis Bourousis
Georgios Bogris
Vasileios Kavvadas
Giannis Antetokounmpo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider