Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veliko priznanje

Dario Šarić najbolji mladi košarkaš Europe!

Hrvatski reprezentativac i član Cibone Dario Šarić (19) proglašen je najboljim mladim europskim košarkašem u 2013. godini u izboru kontinentalnog ogranka Međunarodne košarkaške federacije (FIBA Europe).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić je godinu ranije završio na drugom mjestu, a ovaj je put iza sebe ostavio Turčina Kenana Sipahija i Grka Giannisa Antetokounmpoa. Sipahi je dobio uvjerljivo najveći broj glasova navijača budući da su turski obožavatelji košarke očito odradili veliki posao internetskim putem. Međutim, presudni su ipak bili glasovi stručnjaka, a tu je Šarić premoćno slavio.

Šarić je lani predvodio hrvatsku U19 reprezentaciju na putu do četvrtfinala Svjetskog prvenstva. To je natjecanje završio na drugom mjestu prema prosjeku ubačenih koševa (20.3), skokova (11.2) i asistencija (4.2) Nakon toga je s našom seniorskom reprezentacijom osvojio četvrto mjesto na Eurobasketu u Sloveniji i izborio plasman na ovogodišnju svjetsku smotru.

Ove sezone, pak, Šarić iz tjedna u tjedan oduševljava briljantnim igrama u regionalnoj ABA ligi u kojoj je trenutno na prvom mjestu u poretku za najkorisnijeg igrača (MVP): "Šarić je ima veliku ulogu u hrvatskim reprezentacijama već nekoliko sezona, a tek mu je 19 godina. Već se sada radujem što ću ga ponovno gledati ovo ljeto u nacionalnom dresu", rekao je glavni tajnik FIBA Europe Kamil Novak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider