Košarka
SPORTOVI
Košarka
Želi biti najbolji

Amerika upoznaje najvećeg hrvatskog talenta: Novi Magic Johnson!

Kolumnist bloga američkog ESPN-a, Chad Ford, predstavio je hrvatskog košarkaškog "dragulja" Darija Šarića ususret ovoljetnom NBA draftu, na kojem naš igrač, prema prvim prognozama, kotira jako visoko...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić glavna je tema kolumnista ESPN-a Chada Forda:

"Iako nije najpopularniji igrač u domaćem prvenstvu, brojni ljudi bliski NBA ligi, domaći i strani, vjeruju da je Šarić jedan od najvećih talenata ovogodišnjeg drafta. On je najbolje rangirani košarkaš izvan SAD-a, a mnogi vjeruju i igrač s najvećim kvocijentom inteligencije od svih na draftu!", napisao je u uvodu svog bloga Ford.

"On spava s loptom", rekao je jedan od međunarodnih skauta kada je predstavljao igrače izvan Sjedinjenih Američkih Država koji su se prijavili za NBA draft.

Šarić se posvađao s ocem

"Šarić se SAD-u predstavio na prošlogodišnjem Nike Hoop Summitu kada je u pobjedi momčadi Svijeta nad momčadi SAD-a ubacio 13 poena, upisao 14 skokova i pet asistencija za svega 25 minuta na parketu. Nakon toga je predvodio Hrvatsku do zlata s 39 poena i 11 skokova u finalu Europskog prvenstva u Litvi, gdje je cijeli turnir bio na prosjeku od 25.6 poena i 10.1 skoka."

"No, stvari su nakon toga krenule nizbrdo za 19-godišnjeg Hrvata. Nakon što je Zagreb izgubio mjesto u ABA ligi, Šarić je otišao u Cibonu, no tek nakon trakavice koja je trajala nekoliko mjeseci, tijekom koje se mladi košarkaš posvađao i s ocem. Iako se do kraja sezone u ABA ligi nije uspio nametnuti kao glavni igrač Cibone, te su mnogi pomislili da je izgubio šanse za dobar plasman na NBA draftu, tome ipak nije tako."

Šarić jedan od tri-četiri najveća talenta na draftu

"Mislim da je on jedan od tri, četiri najveća talenta na ovogodišnjem draftu", rekao je nedavno jedan od generalnih menadžera neimenovanog NBA kluba.

"Da je ovu sezonu proveo na američkom sveučilištu bio bi jedan od prvih pet pickova na draftu. Puno mu se toga loše dogodilo tamo (Hrvatska), no talent nije izgubio", smatra jedan od NBA skauta.

Šarić: Želim biti kao Magic Johnson

"Generalni menadžeri klubova uglavnom smještaju Šarića između 15. i 25. picka na draftu. No, neki skauti su mi rekli u povjerenju da vide Šarića kao drugog najboljeg krilnog igrača na cijelom draftu! Odmah nakon Otta Portera. U e-mailu koji nam je Šarić poslao je rekao da se njegova košarkaška filozofija bazira na bivšem igraču LA Lakersa Magicu Johnsonu."

"Moja želja je da moja igra bude blizu one koju je pokazivao najveći Laker svih vremena Magic Johnson. Lijep je osjećaj zabijati, no još je veći izazov igrače oko sebe učiniti boljima. To ja volim činiti i to želim nastaviti činiti svakim danom sve bolje i bolje", rekao je Šarić, koji ne želi biti samo dio NBA lige.

Šarić: Želim biti najbolji igrač NBA lige!

"Trenutno sam sretan i koncentriran samo na Cibonu. NBA je moj san, ali nikada neću otići tamo samo kako bih mogao reći "bio sam u NBA ligi". Ako sam već tamo, želim biti najbolji igrač NBA lige! Ukoliko nijedna NBA momčad ne prepozna moj talent, tada nikada ni ne moram otići iz Europe. No ako me neka od momčadi bude iskreno željela u svom rosteru, odmah dolazim", otkriva naš košarkaš, te zaključuje;

"Kada će se dogoditi moj dolazak u NBA ligu i ako će se uopće dogoditi, ne ovisi o meni. Ja sam se prijavio i ponudio momčadima. Ukoliko interes ne bude onakav kakvom sam se nadao, povući ću svoju prijavu na vrijeme."

Rok do kada se dosada prijavljeni igrači na draft mogu s istoga povući je 17. lipanj, 17 sati po američkom vremenu (Istočna obala). (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider