Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
''Nije bilo dobro''

Dalić priznao gdje se pogriješilo protiv Azera: ''To je razočaranje za nas''

Nakon fantastične predstave u Trnavi, hrvatska reprezentacija tri dana kasnije nije uspjela isto ponoviti i u Bakuu.

U susretu petog kola E skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, Hrvatska je u Bakuu odigrala 1:1 protiv Azerbajdžana. Prvih 20 minuta Vatreni su sjajno izgledali na terenu. Odličan pristup i šanse, ali onda kao da su se ugasili motori.

''Dali smo taj gol, nakon toga stvorili nekoliko sjajnih šansi i razbranili vratara. Međutim, nismo dali taj drugi gol koji bi riješio utakmicu i opet smo dopustili da se protivnik vrati u igru svojom borbenošću, angažmanom i htijenjem. Dobili smo taj gol i to je razočaranje za nas'', izjavio je Zlatko Dalić za Novu TV.

gol expired Vida objasnio što se dogodilo: "Izgleda da ćemo morati težim putem do Eura" divider

Što se to dogodilo? Azerbajdžan je počeo lako dolaziti do hrvatskih vrata, dok Hrvatska u drugom poluvremenu praktički nije imala pravu šansu.

''Pa nismo bili pravi, pogotovo drugo poluvrijeme. Na poluvremenu sam naglasio da se moramo razbuditi, da moramo biti agresivniji, čak i bliže u fazi obrane i igrati preko bokova. Međutim, drugo poluvrijeme zaista ništa nije bilo dobro. Nije to bila naša dobra utakmica. Pokušavali smo, ali zaista nismo stvorili ni jednu šansu. Protivnik je bio zbijen i jednom bloku i kompaktan, a mi smo srljali kroz sredinu'', kazao je hrvatski izbornik.

Dosta kasno se krenulo s izmjenama, 77. i 87. minuta.

''Trebali smo možda prije reagirati u veznom redu, da pokušamo to malo zatvoriti. Međutim, imali smo posjed lopte i možda je tu bila greška, što nismo išli ranije u veznom redu zatvarati igru, jer zaista nije išlo. Ali nismo to napravili. Kasnije smo pokušali s Brekalom i Oršićem, ali to je bilo malo kasno'', rekao je Dalić.

Što nedostaje ovoj reprezentaciji da kao u Slovačkoj sjajno kontrolira zbivanja na terenu od prve do posljednje minute, da se događaju u svakim kvalifikacijama ovakve crne rupe?

Nenad Bjelica (GOL.hr) Bjelica za Novu TV: ''Izbornik je dobro postavio utakmicu, ali otišlo je sve u drugom smjeru'' divider

''Pa sjajno smo krenuli u utakmicu, to je bilo lijepo, dobro organizirano. Nismo dali taj drugi gol i osjetila se jedna mala nervoza, mala nesigurnost i počeli smo griješiti. I to je rezultiralo tome. Bila je sjajna utakmica u Slovačkoj, sad nije bilo dobro, ali idemo dalje. Moramo to ispraviti'', objasnio je Dalić.

Pogled prema Mađarskoj…

''Ništa, moramo sada čekati tu utakmicu. Mogli smo imati komotnu situaciju da s pobjedom riješimo pitanje kvalifikacija. Međutim, rekao sam da nama treba 15 bodova i kad ćemo ih osvojiti je nebitno, moramo ih osvojiti. Danas je bila velika šansa, ali prepustili smo je'', zaključio je hrvatski izbornik.

Vjerujete li u pobjedu protiv Mađara na Poljudu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider