Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
pogledajte golove

Kakva golčina velemajstora: Kramarić fantastično pogodio za preokret i erupciju tribina

Pogledajte golove s utakmice Hrvatske i Azerbajdžana.

Izabranici Zlatka Dalića počinju put prema Euru 2020. utakmicom Hrvatska - Azerbajdžan. 

Iako je Hrvatska bila veliki favorit i dobro je krenula u utakmicu, nogomet je još jednom pokazao svoju nepredvidljivost i Azerbajdžan je poveo u 19. minuti.

Azerbajdžan je ukrao loptu u polovici Hrvatske i krenuo u kontru. Ramil Šejdaev, napadač ruskog Krila Sovjetova, opravdao je renome najopasnijeg igrača Azerbajdžana - krenuo je u solo-akciju i uz malo sreće svladao Lovru Kalinića.

Pucao je desnom nogom s desne strane, a lopta se odbila od noge Ćalete-Cara i prevarila Kalinića. Uključujući i klupske utakmice, bio je to njegov četvrti gol u posljednje četiri utakmice. 

Borna Barišić odgovorio Azerbadjžanu i zabio za izjednačenje

Hrvatska je nakon šoka odmah napala, a pritisak se brzo isplatio. Ofenzivni igrači nisu bili posebno raspoloženi, ali pojavio se lijevi bek Borna Barišić, najbolje se snašao u gužvi nakon kornera i zatresao mrežu Azerbajdžana u 44. minuti.

Još pamtimo kako je Tin Jedvas pozicije lijevog beka s dva gola srušio Španjolsku, a sada je tu tradiciju nastavio i Barišić. 

Kramarić dovršio preokret

U 79. minuti napokon je stigao konačni preokret. Azerbajdžan je izdržao tko zna koliko naleta Vatrenih, ali nisu imali odgovor na magiju Andreja Kramarića, koji je još jednom pokazao da se u teškim trenucima može računati na njegovu individualnu klasu.

Krama je zabio u svom stilu; prodao je majstorski lažnjak i neobranjivo pogodio dalji kut. Vratar Azerbajdžana Salahat Aghajev svašta je obranio tijekom utakmice, ali nije bilo pomoći protiv kirurški preciznog Kramarićeva udarca. Bio je to i gol za pobjedu jer je Hrvatska na kraju slavila s 2:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider