Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
jedinstvena trobojnica

Velika Hrvatska zastava s Poljuda ušla u Guinnessovu knjigu rekorda zbog toga gdje je bila

Zanimljivost s utakmice Hrvatska – Portugal.

Posljednju utakmicu u Ligi nacija Vatreni su zbog epidemioloških mjera na splitskom Poljudu morali igrati pred praznim tribinama. Još se sjećamo sjajne atmosfere iz prošlogodišnjih kvalifikacija za Euro kada je na prepunom Poljudu Hrvatska pregazila Mađarsku i nadamo se kako će jednako biti u ožujku kada Vatreni igraju kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Iako bez podrške navijača, istočnu tribinu poljudskog stadiona krasilo je nekoliko manjih zastava kraj velikog transparenta Vukovar, a iznad njih bila je razvijena hrvatska zastava koja je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Kako piše službena stranica HNS-a, ona je s površinom od 200 metara kvadratnih najveća zastava na svijetu razvijena ispod površine vode. Dogodilo se to na Dan državnosti prošle godine u općini Gradac, istodobno kada je, površinom jednaku zastavu, u Mostaru razvila Ekološka udruga Hercegovina. Za ovo vrijedno dostignuće zaslužan je Ekološko-roniteljski klub Timun, kojemu je, uz ekološka čišćenja i spašavanja na moru, to bio jedan od najvećih pothvata.

Prije Gradca i Mostara, rekord je držala zastava Argentine od 160 metara kvadratnih, koju je ekipa engleskih ronilaca razvukla ispred australske obale.

Pogledajte sažetak sadržajne utakmice Hrvatska - Portugal 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider