Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dalić prelomio

Vatreni odradili posljednji trening, problemi u obrani: Samo dva imena su sigurna

Hrvatska i Azerbajdžan igraju ovog četvrtka na Maksimiru u sklopu prvog kola skupine E kvalifikacija za Euro 2020.

Utakmicu Hrvatska - Azerbajdžan možete pratiti ovog četvrtka u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u. Specijalna emisija s gostima kreće već od 20:15.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je na stadionu Maksimir posljednji trening uoči otvaranja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine i utakmice Hrvatska - Azerbajdžan. Bio je to jedan od tek dva prava treninga koja su imali Vatreni uoči utakmice s Azerbajdžanom.

Nakon okupljanja u ponedjeljak, prvi trening je bio relaksirajući i otvoren za javnost, a Vatreni su tek u utorak i danas mogli raditi po planu. U hrvatskom taboru svi su svjesni koliko je važno otvoriti kvalifikacije s tri boda i pobjedom protiv Azera.

Nema dvojbi tko je favorit, a više nema dvojbi niti oko sastava, barem što se tiče izbornika Zlatka Dalića.

"Odlučio sam tko će igrati, a svoju odluku sam kazao igračima," kazao je Dalić uoči treninga.

Zbog problema s ozljedama, suspenzijama, ali formom pojedijih igrača bilo je mnogo uputnika oko sastava.

U odnosu na momčad koja je sudjelovala na SP-u u Rusiji, Dalić protiv Azerbajdžana nije mogao računati na čak devet igrača. Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić i Danijel Subašić su se nakon Svjetskog prvenstva oprostili od reprezentacije, zbog ozljeda su otpali Šime Vrsaljko, Josip Pivarić i Marko Pjaca, Ivan Strinić je zbog srčanih problema mjesecima bio izvan terena i još nije zaigrao za Milan, a zbog suspenzije će utakmicu protiv Azerbajdžana propustiti Dejan Lovren. Nikola Kalinić je zbog nediscipline izbačen iz reprezentacije još za vrijeme smotre u Rusiji.

Pod velikim znakom pitanja je i nastup Tina Jedvaja koji ima problema s mišićem, a postavilo se i pitanje forme Lovre Kalinića koji u zadnje vrijeme ne brani za Aston Villu.

"Tko će braniti? Vidjet ćete", dodao je Dalić.

Vida, Ćaleta-Car i tko još?

Najveći je problem obrana. Sigurni su jedino Domagoj Vida i Duje Ćaleta-Car, a pitanje je tko će uz njih stajati u zadnjem redu. Među kandidatima su Karlo Bartolec, te Borna Barišić, Antonio Milić i Marin Leovac. Na poziciju desnog beka može uskočiti i Josip Brekalo premda je u u stvari krilo, a na toj poziciji se okušao i Marko Rog u Elcheu protiv Španjolske.

Najmanje briga imamo u veznoj liniji. Udarne igre Luka Modrić i Ivan Rakitić su zdravi i u pravoj formi, a briljira i napadač Andrej Kramarić u dresu Hoffenheima. Prvim minutama u dresu hrvatske vrste nada se i napadač Dinama Bruno Petković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider