Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
najavio susret s Walesom

Perišić progovorio o reprezentaciji u Splitu i Rakitićevoj budućnosti: "Ne vidim zašto ne bi igrao"

Ivan Perišić bio je gost konferencije za novinare uoči prijateljskog ogleda NK-a Omiš i Hrvatske.

S početkom u 13:30 u Splitu je na rasporedu konferencija za novinare hrvatske nogometne reprezentacije, čiji će gost biti Omišanin Ivan Perišić. On će najaviti sutrašnju utakmicu između NK-a Omiš i Hrvatske, kojom će srebrna reprezentacija s lanjskog Svjetskog prvenstva uveličati 100. rođendan kluba iz Omiša.

Koliko ste upoznati s euforijom koja vlada?

"Znači mi puno. Svi znaju da sam tu napravio prve korake i da sam počeo trenirati u klubu Omiš sa šest godina pa sve do 10. godine kada sam otišao u Hajduk. Prvi koraci nikada se ne zaboravljaju. Jedva čekam utakmicu", započeo je Perišić.

"Napunit će nas utakmica energijom jer svi jedva čekamo igrati utakmice u Splitu. Svi znamo što se dogodilo, mi igrači pričamo između sebe i složni smo da želimo igrati u svim gradovima. Hrvatska to zaslužuje i to je pravedno. Svi nas žele vidjeti. Ja kad sam bio dijete, i ja sam želio autogram i fotografiju s igračima."

"Nemamo više pravo na kiks"

Ivan Perišić bit će sigurni starter na sutrašnjoj utakmici, koja će biti zagrijavanje za susret kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Walesa, koja je na rasporedu iduće subote. Hrvatska će u sutrašnju, ali što je još bitnije, i utakmicu protiv Walesa, ući s brojnim problemima.

"Prošlu utakmicu napravili smo kiks koji nismo očekivali. Nemamo više prava na takvu utakmicu. Nedostataka ima, ali Hrvatska je već pokazala da ima dobre mlade igrače. Koga nema, bez njega se mora. Moramo pomoći mladima da se što bolje prilagode i uklope. Idemo na pobjedu."

Podsjetimo, Ivan Rakitić u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem odlučio je propustiti lipanjsku reprezentativnu akciju. Danas je HNS objavio da je za susret otpao i Ante Rebić, a osim njih dvojice Nikola Vlašić također ima problema s ozljedom.

Koliko ste motivirani igrati protiv Walesa?

"Danas nema laganih protivnika. Znamo dobro tko igra u Walesu. Proučit ćemo ih dobro da se skupimo, odigramo dobro i upišemo pobjedu."

"Hrvatska je uvijek imala talenta i uvijek će ga imati"

Koliko je finale Svjetskog prvenstva ostavilo traga na vama u ovoj sezoni?

"Ovo je prvi put da smo otišli do kraja na velikom turniru. Sezona je imala puno uspona i padova kod svih nas. Nije bilo lagano. Najvažnije je da je sve prošlo bez ozljeda."

Najviše mladih igrača dolazi iz Italije?

"Hrvatska ima mlade top-igrače, a na nama starijima je da im pomognemo u prilagodbi. Meni je trebalo godinu i pol dana da se otvori. Na nama je da im pomognemo. Hrvatska je uvijek imala talenta i uvijek će ga imati."

"Moramo se što prije prilagoditi"

Dobro ste igrali u posljednje vrijeme u Interu. Je li to najava prave forme?

"Posljednja dva-tri mjeseca podigao sam se u formi. Imali smo kratku pauzu i to mi je godilo. Takav nam je posao i moramo se što prije prilagoditi uvjetima. Sada sam u boljoj formi, trenira se dobro i imamo dovoljno dana da se pripremimo i riješimo sezonu na najbolji način."

Kakva je perspektiva hrvatskog nogometa i vidiš li sebe u nekoj trenerskoj ulozi nakon karijere?

"Ove sezone klubovi su se digli u Europi. Dinamo je prošao na proljeće u Europi, Rijeka je osvojila Kup. Imam neke planove nakon karijere, ali to ću ostaviti za sebe. Tajna."

"Ne vidim razloga zašto Rakitić ne bi igrao za reprezentaciju"

Hoće li Rakitić nastaviti igrati za reprezentaciju, bilo je medijskih napisa da bi se mogao oprostiti?

"Ne vidim razloga zašto ne bi igrao dalje za reprezentaciju. To ste vi krivi, pišete što hoćete."

Kako vidiš finale Lige prvaka?

"Ove smo godine svjedočili brojnim iznenađenjima. Tottenham je jedva prošao grupu, a sada je u finalu. Liverpool igra sjajno. Zanimljiva utakmica, ali neka bolji pobjedi. Navijat ćemo za Lovrena i Liverpool."

"Drago nam je zbog Kovačića"

Kovačić je osvojio Europsku ligu.

"Drago nam je zbog njega. Svaka mu čast, četiri trofeja zaredom je osvojio. Znam da mu nije bilo lako u Realu jer nije igrao koliko bi želio i drago mi je zbog njega."

Nije želio govoriti o išaranom plakatu dobrodošlice reprezentaciji na ulazu u Omiš, niti o svom statusu u Interu.

"Sezona je gotova, idemo se koncentrirati na reprezentaciju."

Susret NK-a Omiš i Hrvatske na rasporedu je u petak u 15 sati. Domaćin NK Omiš dobro se pripremio kako bi na najbolji mogući način ugostio viceprvake svijeta. Napravljena je montažna tribina, očekuje se više od 5000 navijača te istinski nogometni praznik.

"Čast mi je i jedva čekam izaći na trening. Davno je bilo kada sam tu igrao. Pokojni Kovačić i Branko Šušnjara bili su mi treneri koji su jako utjecali na moj razvoj", rekao je Perišić.

"Sve je krenulo kao ideja, razgovarao sam s ljudima u Savezu i svi su se složili. Sve se nekako poklopilo. Ovo je bio jedini datum da zaigramo ovdje jer nakon ljeta odmah počinje klupska sezona."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider