Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
modrić nasmijao novinare

Zlatko Dalić izdiktirao početni sastav za utakmicu protiv Engleske, Luka najavio mnogo bolju Hrvatsku!

Izbornik i kapetan reprezentacije najavljuju utakmicu Hrvatska – Engleska.

Utakmicu Hrvatska - Engleska ovog petka od 20:45 UŽIVO prenose Nova TV i GOL.hr, a specijalna emisija počinje već od 20:15

Preko njih je hrvatska reprezentacija prije tri mjeseca ostvarila najveći uspjeh u povijesti, no brzo je došlo vrijeme za revanš. Hrvatska i Engleska u petak od 20:45 u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u igraju drugu utakmicu u Ligi nacija.

Obje reprezentacije poražene su od vodeće momčadi skupine 4 Španjolske koja je slavila s 2:1 u Londonu te čak 6:0 protiv Vatrenih u Elcheu.

Dan uoči dvoboja na Rujevici pred novinare su izašli izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

* Nekoliko mjeseci nakon utakmice protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu, što očekujete od sutrašnje utakmice?

"Očekuje nas važna utakmica. Želimo isprati gorak okus od zadnje utakmice protiv Španjolske. Vidjet ćemo koliko je Engleska bolja. Većina je igrača ovdje, neki su novi, ima dosta ozljeda, ali siguran sam da nas očekuje teška utakmica u nenogometnom ambijentu, pred praznim tribinama. Dat ćemo sve od sebe sutra i vidjeti kakav će nam rezultat to donijeti".

* Nakon polufinala na SP-u rekli ste da imate osjećaj da su vas Englezi podcijenili. Je li to problem engleskog nogometa?

"To sam rekao tada jer je takav bio osjećaj. Nisam mislio na engleske igrače, nego ljude oko reprezentacije. Prije svega na medije koji nisu dovoljno cijenili Hrvatsku što nas je dodatno motiviralo. Takav je bio moj i naš dojam. Nije se to odnosilo na igrače i izbornika. Je li to problem općenito? To vi najbolje znate".

* Slažeš li se s Dejanom Lovrenom da je Liga nacija došla prerano?

"Svatko ima svoje mišljenje. Po meni je ovo dosta dobro. Utakmice su onakve kakve je izbornik htio. Da nas može vidjeti kako funkcioniramo protiv najboljih svjetskih ekipa. Ovo je ok, ali nakon onakvog pražnjenja je malo prebrzo došlo. Natjecanje samo po sebi nije loše. Protiv Španjolske smo bili preopušteni i još mislima na Svjetskom prvenstvu. Pokazala nam je da ako nismo 100% unutra, to će nam se uvijek dogoditi protiv tako jakih ekipa. Vjerujem da ćemo sutra pokazati puno bolju igru. Volimo igrati velike utakmice i po meni nije loše".

* Harry Kane je rekao da se želi natjecati na nivou najboljih nogometaša svijeta. Je li on sposoban za to?

"U posljednjih nekoliko sezona je pokazao na kako je visokoj razini. Već je sada jedan od najboljih svjetskih napadača. Pogledajte samo koliko je pogodaka postigao za Tottenham i Englesku. Dokazao je da je među najboljima na svijetu".

* Hoće li igranje pred praznim tribinama oštetiti Hrvatsku?

"Mislim da nitko neće imati prednost. Nitko nije navikao na takvu atmosferu, igranje pred praznim tribinama. Možda smo ipak mi igrali malo više u takvim uvjetima (ha-ha), ali mislim da nitko neće imati prednost zbog tih uvjeta".

Nakon Luke na pitanja je odgovarao izbornik Zlatko Dalić.

* Kako ćete sastaviti momčad s obzirom na sve probleme?

"Puno je problema i puno je igrača otpalo. Moramo složiti momčad od onog što imamo. Vratili su se Rebić i Kramarić. Sastav je: Livaković, Vida, Lovren, Pivarić, Jedvaj, Kovačić, Modrić, Rakitić, Perišić, Rebić i Kramarić. Mislim da je dobar sastav koji može pružiti dobru igru.

* Što mislite o Ligi nacija?

"Koncept je dobar, ali igrači koji su otišli daleko na Svjetskom prvenstvu nisu imali dovoljno odmora. Svi koji su kasno došli u klub bili su pod velikim opterećenjem i nisu se mogli adekvatno pripremiti za taj početak sezone".

* Slažete li se s Lukom da Englezi podcijenjuju svoje suparnike?

"Imali smo poseban motiv jer smo osjetili da nam ne cijene dovoljno. Nisu nas očekivali u polufinalu i vidjeli su se u finalu malo prerano. Mi smo osjetili tu dodatan naboj. Kod nas uvijek postoji respekt i vjera u sebe".

Tko će slaviti u reprizi polufinala SP-a (petak, 20:45, Nova TV i GOL.hr)?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider