Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
unatoč zadnjem mjestu

UEFA već razmatra reformu Lige nacija: Hrvatska ostaje u elitnom razredu?

Unatoč rezultatskom ispadanju, Hrvatska bi mogla ostati u novom UEFA-inu natjecanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tek oko godinu dana nakon što je počelo premijerno izdanje, UEFA već planira reformu Lige nacija.

Najveća novost moglo bi biti proširenje elitnog razreda s 12 na 16 reprezentacija, javlja njemačka novinska agencija DPA. O tome će se raspravljati na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e u Ljubljani u utorak.

Podsjetimo, Hrvatska je završila zadnja u skupini sa Španjolskom i Engleskom, pa bi po trenutačnim pravilima trebala ispasti u niži rang. Međutim, dođe li do proširenja, ostat će u A ligi, kao i Njemačka, Island i Poljska.

Ivan Rakitić (Photo: Jurica Galoic/PIXSELL) Povratak Rakitića i mladi Bradarić otvaraju jako delikatna pitanja: Tko će ispasti i kako će Poljud reagirati? divider

Nijemci pišu da je u njihovoj državi Liga nacija oduvijek tretirana s dosta skepse, ali da puno znači manjim nacijama. Dodaju da se u Izvršnom odboru nalaze Poljak i Hrvat, predstavnici reprezentacija koje su ispale iz A razreda Lige nacija - Zbigniew Boniek i Davor Šuker, dok Njemačka trenutačno nema predstavnika u tom tijelu.

Izvlačenje skupina drugog izdanja Lige nacija zakazano je za ožujak 2020. Još nije poznato hoće li imati utjecaja na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

gol expired Dalić objavio popis za ključne utakmice Vatrenih: Vraća se Ivan Rakitić! divider

gol expired Počinje prodaja ulaznica za utakmicu Hrvatska – Mađarska u Splitu divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider