Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
njima nisu rekli

U Hajduku i Splitu iznenađeni odlukom HNS-a o dodjeli domaćinstva: ''Saznali smo iz medija''

U HNS-u su donijeli odluku o domaćinstva utakmice s Mađarskom, a budući domaćini to su, tvrde, saznali iz medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je HNS objavio da će se utakmica Hrvatska – Mađarska igrati u listopadu na Poljudu, odmah su se pojavili upitnici iznad mnogih glava. Zbog više razloga.

Poznato je kako su nedavno predstavnici Hajduka i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara zbog te teme bili na sastanku u HNS-u, ali na tom sastanku navodno ništa konkretno nije dogovoreno niti je nakon toga održan neki novi susret.

Ljudi iz Hajduka postavili su prije nekoliko mjeseci neke svoje uvjete i tražili određene promjene u domaćem nogometu. U međuvremenu je HNS napustio glavni instruktor za VAR Bruno Marić, koji je u oproštajnom pismu dao naslutiti kako će se utakmica Hrvatska – Mađarska igrati upravo na Poljudu.

Do dogovora između Hajduka i HNS-a nije došlo i zato je predsjednik splitskog kluba Marin Brbić rekao kako ne zna ništa o odluci saveza da Split prijavi za domaćinstvo.

''Nismo dobili nikakvu službenu informaciju o toj vijesti, za nju smo doznali iz medija'', objavio je splitski klub na svojoj stranici na Facebooku.

Slično je reagirao službeno i Grad Split koji također nije ništa dogovorio s HNS-om.

''Grad Split nije dobio nikakvu službenu informaciju o odluci Hrvatskog nogometnog saveza o održavanju utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu. Od sastanka koji se održao krajem travnja, na kojem su uz gradonačelnika bili i predsjednik Hajduka Marin Brbić te predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović, ni gradonačelnik ni itko u gradskoj upravi nije ostvario kontakt s čelnicima HNS-a'', službena je reakcija Grada.

Današnja odluka HNS-a iznenađujuća je i zbog sljedećeg razloga. Predsjednik HNS-a Davor Šuker još je sinoć izjavio kako su od UEFA-e dobili dodatna dva tjedna za prijavu domaćinstva. To znači da Poljud službeno nije prijavljen kod UEFA-e kao domaćin, već se čeka kako će reagirati Grad Split i Hajduk, koji su najavili priopćenja.

Podsjetimo, bez suglasnosti Grada, kao vlasnika stadiona, jasno je kako sve pada u vodu. HNS je ovime, zapravo, lopticu prebacio u njihovo dvorište.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider