Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Mladi lav ulazi

Tajnoviti Dalić to nikada nije napravio: Priprema li izbornik veliko iznenađenje?

Još uvijek je teško točno reći u kojoj će postavi Hrvatska istrčati na megdan Mađarskoj na Poljudu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikad veća konspiracija oko udarnog sastava otkako je Zlatko Dalić izbornik hrvatske reprezentacije. Svi kopamo, analiziramo i kombiniramo, ali još uvijek nema pouzdanog odgovora na ključno pitanje.

Velom tajni obavijena je informacija do koje kompletna novinarska svita pokušava doći već nekoliko dana. Izvori kažu da Dalić nije htio odati prvi sastav ni igračima na jučerašnjem sastanku.

Ne sjećamo se da se to dosad dogodilo. Dalićeva je praksa da igračima otkrije sastav najčešće dva-tri dana prije utakmice, a najkasnije na popodnevnom sastanku dan prije utakmice. Ovaj put to navodno nije učinio. Igrači nisu mogli zaključiti tko će zaigrati od prve minute.

Neredi u Splitu (Foto: Dalmatinski portal) U Split stigli mađarski i poljski huligani, izbio sukob s hrvatskim navijačima: Jedan Mađar ozlijeđen divider

Ipak, po nekim njegovim izjavama i informacijama iz naših izvora, može se zaključiti da će Ivan Rakitić biti u udarnoj postavi, ali ne i Ante Rebić.

''Bit će to miks mladosti i iskustva'', procijedio je izbornik kroz zube pred sami kraj jučerašnje press-konferencije.

Prije toga je priznao:

''Nisam bio u formi protiv Azerbajdžana, sada moram popraviti stvari.''

To bi moglo značiti da priprema neke promjene u odnosu na Baku. Rakitića tamo nije bilo, pa se to na njega ne odnosi. Je li Rebić taj koji će ostati na klupi? Naše informacije govore da jest.

Hrvatski navijači na Poljudu (Milan Sabic/PIXSELL) VIDEO Hrvatska pregazila Mađare u povratku na krcati Poljud: Euro je sve bliže! divider

Ako Rebić ne bude u postavi, a naglašavamo da to nije sigurno, ostaje pitanje koji će to mladi lav zaigrati na njegovoj poziciji? Prema našim saznanjima, Josip Brekalo bliži je početnom sastavu od Nikole Vlašića. Brekalo se ipak puno bolje snalazi na krilnoj poziciji nego Vlašić, koji je i sam priznao da na krilu ne može dati svoj maksimum.

Postoje spekulacije da Dalić priprema veliko iznenađenje te da bi i Brekalo i Vlašić mogli krenuti od prve minute. Izbornik navodno razmišlja o sličnom sustavu kao protiv Azerbajdžana u prvoj utakmici u Zagrebu, kada je Brekalo bio na desnoj bočnoj strani i praktički je držao cijelu stranu, s time što je više bio krilo nego bek.

Po tim kalkulacijama Hrvatska bi zaigrala s trojicom u zadnjoj liniji, što znači da bi Jedvaj ispao iz postave, a otvorilo bi se mjesto za Vlašića u veznom redu. Dakle, Vatreni bi u tom slučaju igrali u sustavu 3-4-3.

Poljud uoči utakmice Hrvatska - Mađarska (GOL.hr) Poljud osvanuo u neobičnom izdanju: Vatrene će dočekati spektakularna koreografija divider

Dalić je u dosadašnjem vođenju reprezentacije pokazao da ne voli eksperimentirati, posebice kada na dispoziciji ima glavninu snaga. Stoga je, čini nam se, logičnije zaključiti da Dalić neće krenuti stopama Nenada Bjelice i pribjeći iznenađenjima u posljednji trenutak. Reprezentacija ipak nije klub, u reprezentaciji se puno teže rade radikalne promjene, no u nogometu nikad ne reci nikad.

Ako ne bude iznenađenja, Hrvatska će zaigrati u 4-2-3-1 ili 4-3-3 formaciji. To su dva vrlo bliska sustava i lako se transformiraju. Teško je decidirano reći, ali Hrvatska bi mogla zaigrati u sljedećem sastavu:

Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Modrić, Rakitić, Brozović - Brekalo, Petković, Perišić.

Hoće li Hrvatska uzvratiti Mađarima za poraz u Budimpešti?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider