Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Halo, Genk!

Strupar za GOL.hr: Tajnik Genka otkrio mi je što je De Bruyne radio poslije finala Lige prvaka

Belgija neće glumiti Englesku jer se dosta razlikuju, nego će biti provjera protiv top momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak je odradila polovicu posla na pripremama za Europsko prvenstvo. Dalić i njegovi igrači neće biti zadovoljni rezultatom jer nisu pobijedili Armeniju, ali to ih neće suviše zabrinuti jer izborniku i stručnom stožeru to u ovoj provjeri nije bilo bitno.

Ono čime neće biti zadovoljni jest pristup, Vatrenima se u drugom poluvremenu nonšalancija obila o glavu i na koncu je patio rezultat. Dobro je što se to dogodilo na pripremnim provjerama i nadamo se da su naučili lekciju jer na Euru neće biti popravnog ispita.

Armenija ne treba zabrinjavati

"Rezultat me uopće ne brine jer on ionako nije bio u prvom planu. Dalić je kombinirao momčad u drugom dijelu tako da ovo nije realna slika onog što možemo očekivati kad počne prava stvar. Možda protivnik nije bio baš atraktivan, ali prva im je utakmica na pripremama pa im mogu oprostiti. Ne treba previše razbijati glavu onim što je bilo protiv Armenije. Ne treba biti repova, prošlo je kako je prošlo, i treba se okrenuti budućnosti'', rekao je za GOL.hr Branko Strupar.

Za loš pristup djelomično je „kriva“ Armenija jer nije previše atraktivan faktor u svjetskom nogometu, no sljedeći suparnik Hrvatske itekako jest pa za tu provjeru Modrića i društvo neće trebati dodatno fokusirati.

Prijateljsku utakmicu Hrvatske i Belgije možete pratiti u nedjelju na GOL.hr-u i u izravnom prijenosu Nove TV, a ako netko na ovim prostorima dobro poznaje sljedećeg protivnika hrvatske reprezentacije, to je naš sugovornik.

Vjerujemo mnogi znate Strupar je pet godina svoje karijere nosio dres Genka, a za svoj istaknut doprinos u uspjesima tog kluba nagrađen je pozivom u belgijsku reprezentaciju za koju je zaigrao 17 puta.

"Mislim da će Roberto Martinez rotirati momčad protiv Hrvatske ili će krenuti s najjačim što ima pa na poluvremenu uvesti sve zamjene, slično kao Dalić protiv Armenije," priča Čaba pa nastavlja: "Uostalom, neće im biti najboljeg igrača Kevina de Bruynea koji se ružno ozlijedio u finalu Lige prvaka, htio ne htio mora istrčati s momčadi koja vjerojatno neće igrati prvu utakmicu na Euru."

Pogledajte sažetke utakmice Hrvatska - Armenija:

De Bruyne je poslije finala LP-a otišao u Genk

Belgijski izbornik poslije finala LP-a sipao je drvlje i kamenje po De Bruyneovom krvniku Antoniju Rudigeru optuživši ga da je namjerno ozlijedio njegovu zvijezdu. Martinezova pretjerana reakcija je razumljiva jer je vjerojatno već razmišljao o crnom Euru bez svog najboljeg igrača, međutim smirio se kad je čuo da će ipak biti spreman za prvo kolo europske smotre.

Strupar se nekoliko dana kasnije čuo s prijateljem iz Genka koji mu je otkrio kako najbolji belgijski nogometaš provodi oporavak.

"Odmah poslije utakmice s Chelseajem u Ligi prvaka doputovao je u Genk. Tu je započeo karijeru pa je ovdje došao na pregled u bolnicu. Baš sam se nedavno čuo s prijateljem koji radi kao tajnik u klubu i rekao mi je da tek treba napraviti snimke u bolnici. Protiv nas ga sigurno neće biti na terenu, ali trebao bi zaigrati prvi dan Eura pod zaštitnom maskom," ispričao je.

De Bruyne je trenutačno jedan od najboljih svjetskih igrača i nijednoj momčadi na kugli zemaljskoj ne bi bilo lako ostati bez njegovih usluga, no bude li Cityjev veznjak imao dodatnih problema, Martinez ima nekoliko jako dobrih alternativa.

"Vjerojatno će ga za utakmicu protiv Hrvatske zamijeniti Carrasco ili možda Mertens, odluči li se Martinez za dvojicu napadača," smatra.

 

Englezi neće glumiti Belgiju

Belgija stiže samo sedam dana uoči prvog okršaja Hrvatske na Euru protiv Engleske tako da bi se Crveni vragovi mogli nazvati svojevrsnom generalnom probom pred utakmicu istine s Gordim Albionom, međutim Strupar tvrdi kako Belgija nije tu kako bi glumila prvog našeg protivnika na Euru, nego zato što je igračkom kvalitetom u rangu sa Southgateovom momčadi.

"Postoje određene sličnosti između Belgije i Engleske, ali razlikuju se prije svega u sustavu igre. Englezi više pokušavaju preko bokova, a Belgija nastoji igrati kombinatorno kroz sredinu. Slični su jer je valjda 70 posto belgijske reprezentacije igralo ili igra u Premier ligi, a i belgijski izbornik je prije radio u toj ligi pa igraju sličnim ritmom. Obje reprezentacije su top, među najvećim favoritima turnira pa Dalić može vidjeti kako će Hrvatska reagirati protiv reprezentacije te snage,“ rekao je Strupar pa se na naš zahtjev pokušao zavući u glavu izborniku.

Napadač zadnje Dalićevo pitanje

"Koji su zadnji odgovori koje Dalić mora pronaći protiv Belgije? Ima odličnu priliku jer ima top protivnika kao filter za pitanja koja ga muče. Primjerice, tko će zaigrati u napadu. Mislim da će se odlučiti za samo jednog klasičnog napadača. Imamo ih trojicu, Petkovića i Budimira koji Daliću nude jedno te Kramarića koji mu nudi drugo."

"Budimir je očigledno u trećem planu zbog Kramarićeve sezone u klubu, odnosno Petkovićevog minulog rada u reprezentaciji. Dakle, pitanje je hoće li krenuti s Kramom ili Petkom. Odluči li se za Andreja, imat će bržeg i pokretljivijeg napadača koji je također i sjajan realizator, a Bruno mu pak može rasteretiti vezni red."

Što će mu od tog dvoje biti potrebnije protiv Belgije i Engleske, koje će se vjerojatno protiv Hrvatske postaviti kao favoriti te nastojati dominirati posjedom i visoko pritiskati?

"Ne znam što bih vam rekao, ne volim sastavljati momčad. Neka to radi Dalić, ne bih mu bio u koži," nasmijao se.

Belgijanci će mu barem malo olakšati posao jer će se na utakmici protiv Hrvatske pojaviti s manjim problemima. Njihova je naconalna momčad trebala u ponedjeljak primiti prvu dozu Pfizerova cjepiva, međutim polovica belgijskih reprezentativaca odbila se cijepiti zbog straha od nuspojava i taj bi detalj mogao utjecati na atmosferu u kampu naših sljedećih suparnika uoči nedjeljnog okršaja...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider