Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
upalio se alarm

Španjolski mediji bez milosti: Furija ima velikih problema, zvijezdu Reala posebno su pokopali

Drugi uzastopni poraz Furije u Ligi nacija dovoljan je razlog za paljenje alarma u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika večer za hrvatsku reprezentaciju bila je i vrlo šokantna za španjolsku. Vatreni su slavili golom Tina Jedvaja u sudačkoj nadoknadi; a to je već drugi uzastopni poraz Furije u Ligi nacija, nakon što ih je u Sevilli šokirala Engleska, što je dovoljan razlog za paljenje alarma u Španjolskoj.

Madridska Marca kao najveći problem apsotrofira napadače, koji nisu bili posebno opasni protiv Hrvatske: golove su postigli stoper Ramos iz penala i veznjak Ceballos.

Zvijezda Reala potvrdila lošu formu

Ipak, posebno žestoke kritike dobio je Isco. Igrač Real Madrida ove sezone nije ni sjena onog majstora koji je bio ponajbolji igrač Kraljevskog kluba, a utakmicom protiv Hrvatske nastavio je u takvom ritmu.

Iako je bio asistent za gol Ceballosa, Marca ga vidi kao jednog od najgorih igrača u sastavu Luisa Enriquea: osim te asistencije, pišu, bio je "neprecizan, u lošem ritmu i na trenutke isključen iz igre." Po njima, to je potvrda loše forme zbog koje ni u Realu više nema status kakav je prije uživao.

U sličnom tonu piše i madridski As, koji piše da je Isco ''osim kod asistencije gotovo uvijek birao loša rješenja'' te da ''na trenutke ne čudi što kod Solarija nema mjesto u prvoj postavi.'' As kao najsvjetliju točku ističe strijelca Ceballosa, koji je, po njima, pokazao najviše želje.

Izgledali su kao nezaustavljiv stroj, a sada ih prate ozbiljni problemi

El Mundo piše kako ovaj poraz pokazuje da Španjolska više nije na razini one momčadi koja je poharala Europu i svijet osvojivši tri velika natjecanja zaredom između 2008. i 2012. godine. Po njima, ovo je dobra momčad koja može pobijediti svakoga, ali isto tako može i izgubiti dvaput zaredom, kao sada od Hrvatske i Engleske.

Katalonski Mundo Deportivo također apostrofira problem neefikasnih napadača i dovodi u pitanje odabir igrača izbornika Luisa Enriquea. Po njima, izbornik je morao pozvati Paca Alcacera, igrača dortmundske Borussije i drugog strijelca Bundeslige, te Borju Iglesiasa, strijelca sedam golova za Espanyol, koji je hit sezone u Španjolskoj.

Kada se sve zbroji, prevladavaju vrlo sivi tonovi u španjolskim medijima. Nisu zaboravili ni pohvaliti dobru i hrabru igru Hrvatske, ali ipak prevladavaju kritike i pitanja koja su se nadvila nad Furijom. Nakon dvije pobjede na startu Lige nacija Španjolska je izgledala kao nezaustavljiv stroj, ali situacija se okrenula za 180 stupnjeva nakon poraza od Engleske i Hrvatske.

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider