Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Drugačiji okršaj

Najskuplji igrač Slovačke vidi šansu protiv Hrvatske: ''To nam je nedostajalo u prvoj utakmici''

Branič slovačke reprezentacije i milanskog Intera Milan Škriniar najavio je subotnji hrvatsko-slovački okršaj na Rujevici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U obrani moramo biti jači i agresivniji. To nam je nedostajalo u prvoj utakmici. Možda smo Hrvatsku previše respektirali," kazao je Škriniar, dodavši:

"Sada moramo promijeniti pristup. Moramo pokazati i više u igri prema naprijed."

Hrvatska je početkom rujna u Trnavi deklasirala Slovačku s 4-0, a potom u iduća tri nastupa upisala pobjedu (Mađarska 3-0) i dva remija (Azerbajdžan 1-1, Wales 1-1), dok su Slovaci ostvarili pobjedu (Mađarska 2-1) i remi (Wales 1-1).

"Moramo uzeti pozitivno iz posljednjih utakmica, a zaboraviti na Trnavu. Sve počinje iz obrane, mi u zadnjem redu moramo zaigrati daleko bolje. Ali naša obrana mora krenuti od napadača. Svi moramo zaigrati puno bolje", dodao je 24-godišnji branič.

gol expired Hrvatska ide na EURO 2020! Vatreni u sjajnom preokretu pobijedili Slovake! divider

Škriniar se osvrnuo i na igre milanskog Intera koji se nakon 12 kola nalazi na drugom mjestu talijanskog prvenstvaa s bodom manje od Juventusa.

"Sretni smo i zadovoljni. Juventus je trenutačno ispred nas, ali do kraja sezone još je puno utakmica," istaknuo je klupski suigrač hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.

Slovačka se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine s 10 bodova, četiri manje od vodeće Hrvatske, no Slovačka ima i utakmicu manje. Na drugom mjestu je Mađarska s 12 bodova, a Wales je četvrti s osam bodova i također utakmicom manje. Azerbajdžan jedini nema izgleda za osvajanje prva dva mjesta u skupini.

Slovačka sama ovisi o svojoj sudbini, pobjedama protiv Hrvatske i Azerbajdžana izborila bi EURO. Slovaci mogu dalje i sa četiri boda, no tada bi ovisili o ostalim rezultatima u skupini.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider