Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Odgledali Euro s klupe

Jesu li zaslužili više? Trojici igrača Gračan nije dao ni minute

S jednim bodom i na posljednjem mjestu skupine C Hrvatska je okončala nastup na U-21 Europskom prvenstvu.

Hrvatska U-21 reprezentacija u posljednjoj je utakmici na Europskom prvenstvu uspjela stići do prvog i jedinog boda, prije nego se oprostila od kontinentalne smotre.

U Italiju i San Marino Hrvatska je, kao i sve druge reprezentacije, stigla s 23 igrača, od kojih je izbornik Nenad Gračan dao priliku njima 20-orici.

Trojica reprezentativaca ostala su bez ijedne minute na ovom Euru.

Za Adriana Šempera to je donekle i očekivano. On je bio u kadru kao treći vratar, iza Josipa Posavca i Ive Grbića. Posavec je branio na prve dvije, Grbić je dobio priliku na trećoj utakmici, dok Šemperovo vrijeme tek dolazi. On je 1998. godište i imat će pravo nastupa za U-21 reprezentaciju i u idućem ciklusu kvalifikacija (koji počinje 10. rujna utakmicom protiv Škotske).

Bašić razočaran: "Ne znam zašto nisam igrao"

Druga dvojica za koje izbornik Gračan nije uspio pronaći niti jednu od 270 minuta u Italiji i San Marinu su veznjaci - Toma Bašić i Kristijan Bistrović.

Iza Bašića je jako dobra sezona u Bordeauxu. Imao je 23 nastupa u francuskom prvenstvu, u svim natjecanjima ukupno 26, a u proljetnom dijelu sezone se potpuno ustalio u momčadi Žirondinaca. Odigrao je sedam utakmica po svih 90 minuta, u većini susreta u ožujku, travnju i svibnju je bio u početnoj postavi.

Dakle, neposredno uoči Eura uhvatio je kontinuitet i bio u formi, ali to je bilo dovoljno tek za tri utakmice sjedenja na klupi. Predstavljalo je to iznenađenje time više jer je upravo Bašić zabljesnuo na generalnoj probi uoči Eura, odigranoj prije dva tjedna, postigavši jedini pogodak u pobjedi protiv Danske.

"Cijeli turnir sam odgledao s klupe pa mogu kazati, da smo imali pristup kao zadnje dvije utakmice, da bi bilo puno bolje. Ne znam zašto nisam igrao, dao sam sve od sebe protiv Danske, igrač sam koji bi mogao preokrenuti neke utakmice i iskoristiti neke šanse", izjavio je nakon oproštaja od Eura Bašić koji je ispao fer i korektan:

"Poštujem odluku izbornika, to je život, ovo mi je škola iz koje ću probati izvući najbolje. Ne želim praviti dramu, želim se nametnuti u A reprezentaciji jer igram u Ligi petice i imam još štošta za pokazati."

Bistrović s Vlašićem srušio Real pa nije dobio ni minutu

Poput Šempera i Bašića, bez minutaže je ostao i Kristijan Bistrović, mladić koji proteklih godinu i pol standardno igra za CSKA Moskvu.

Bistrović je u prošloj sezoni skupa s Nikolom Vlašićem imao zapaženu rolu u momčadi CSKA, 20 nastupa u ruskom prvenstvu i dva u Ligi prvaka, od kojih će posebno pamtiti svih 90 minuta odigranih na Santiago Bernabeuu u pobjedi Rusa protiv Real Madrida od 3:0.

Bašić i Bistrović su izvisili, prednost su u veznom redu dobili Vlašić, Šunjić, Ivanušec, Moro i Majer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider