Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Slatke brige za Dalića

Ovo je najboljih 11 Hrvata koji su zasad ispod crte popisa za Katar

Prije nekoliko dana mogli ste kod nas čitati tko će u Katar, a sad pročitajte tko vrlo vjerojatno neće...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u prošlu nedjelju kvalificirala se za Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine, a poslije kratkog slijeganja dojmova i malog odmora, izbornik Zlatko Dalić baca se na operaciju Mundijal.

gol expired Ljubavni skandal trese Englesku: Velika zvijezda Man Cityja uhvaćena s bujnom glumicom, svlačionica bruji divider

Imat će malo više oko godinu dana za odabrati reprezentativce koje će voditi u Katar, u glavi već vjerojatno ima neku projekciju popisa, ali mnogo će ovisiti o formi igrača na kraju tekuće i startu sljedeće sezone.

Ona stara izreka o "četiri milijuna izbornika“ u Hrvatskoj prema najnovijem popisu više ne vrijedi, ali ovo što je ostalo u Lijepoj našoj već od ponedjeljka Šefu iscrtava svojih idealnih 11. Djelomično je to kriv i Dalić jer ako su Ćirinih 11 znali i "vrapci na grani“, Dalićevih nitko nema pojma jer ih svaku utakmicu mijenja, ali zna se tko su nositelji igre, a tko je zamjenjiv...

gol expired Tko će na Dalićev popis za Katar? Očekuje se povratak srebrnih asova, a šlag na tortu bio bi "novi Haaland" divider

Širi popis često se mijenja, iako se često govori o tome kako je hrvatski bazen igrača znatno manji od naših rezultata, Dalić je samo u svom mandatu izvrtio velik broj igrača, dio ih se oprostio, dio se posvađao, dio jednostavno ispao iz forme, a neki nikad nisu ni bili na njegovom radaru.

Krenuli smo sastaviti najboljih 11 Hrvata koji trenutačno iz ovih ili onih razloga trenutačno nisu u reprezentaciji, ali bi teoretski, po aktualnoj formi, minulom radu i kvaliteti još mogli za nju zaigrati, no završili smo i na drugoj najjačoj postavi koja trenutno nije u planu, a ima skoro i za dobru treću…

Krenimo od gola, Lovre Kalinić dugo je bio Dalićev treći čovjek, međutim u međuvremenu je iskočilo dosta novih imena pa se aktualni Hajdukov čuvar mreže nalazi u ovoj nezahvalnoj postavi prvih ispod crte. Nije imao sjajan start sezone, ali je sve bolji i ostane li u Hajduku, ima pravo nadati se velikom natjecanju, ima pravo i Simon Sluga, koji je trenutačno na popisu, ali bi trebao s njega iskliznuti kad se oporavi Ivica Ivušić.

U obrani također slatke brige, a izostavljena četvorka koja se još nada da će nekim čudom uskočiti su Šime Vrsaljko, koji nema minutažu u Atleticu, ali bi ju u budućnosti mogao dobiti jer je konkurent za prvih jedanaest kod Simeonea, Kierran Trippier teško ozlijeđen.

gol expired Burno ljeto: HNS imao spremnu zamjenu za Dalića, Lovrena htio poslati kući? divider

Ruski dvojac Jedvaj i Uremović vraća se u formu i u Dalićevu milost na istočnom frontu, ali sadašnja četvorka u kojoj su starosjedioci Vida i Lovren te otkriće Gvardiol i Ćaleta Car koji se srećom vratio u formu taman prije odluke za SP na Poljudu, ne daju im puno nade.

Isto je i s Domagojem Bradarićem, ne pristane li ove zime na ponudu Trabzona i ostane li u Lilleu jer se ove jeseni nije naigrao i po završetku svoje U-21 reprezentativne karijere, odnosno kratkog boravka u A vrsti sve je dalje od popisa. Za vrat mu puše dvojac iz Hajduka, Melnjak i Čolina, prvi je također već bio kod Dalića, a sad se vraća u igračku formu i sve je češće ispred mladog reprezentativca Čoline pa će se ova bitka za mogući put u pustinju odlučiti na treninzima Bilih.

gol expired Dalićeve ideje za Mundijal: Je li ovo momčad i novi sustav koji će testirati u pripremama za Svjetsko prvenstvo? divider

Veza je vrlo plemenita s Tomom Bašićem, Ivanom Rakitićem i Lukom Sučićem. Raketa se jasno oprostio, ali se nedavno galantno stavio na raspolaganje svom bivšem nacionalnom šefu, ako mu bude potreban za Katar.

Mladi Luka Sučić već je među Vatrenima, ali će se vjerojatno vratiti kod Bišćana i tamo čekati ne daj bože nečiju ozljedu u A reprezentaciji, a nastavi li ovako ubrzano napredovati u Salzburgu, do sljedeće zime ima pravo sanjati.

Toma Bašić se iz daleke Francuske vratio bliže Dalićevom radaru u rimski Lazio i sve češće dobiva priliku, a kad ju dočeka, iskoristi ju solidno pa je već nakupio desetak nastupa u svom novom klubu.

Zlatko Dalić - 6 Nikad emotivniji Dalić: "Moram njega istaknuti, on će biti kapetan Hrvatske i novi Modrić" divider

Tu su i zaboravljeni bivši dinamovac i eks U-21 reprezentativac Ivan Šunjić te njegov nekadašnji klupski suigrač Nikola Moro. Jedan je standardan u najboljoj drugoj ligi na svijetu, u engleskom Championshipu, a drugi u moskovskom Dinamu.

Ni u napadu ne nedostaje jakih kandidata, Ante Rebić prije svega, međutim njemu je problem „viša sila“ i kad se dogovori što se sa svojim ponašanjem, može računati na novu priliku u kockicama. Marko Pjaca i Ante Budimir nemaju problema s autoritetom, naprotiv, sjajni su ljudi, nogometaši također, ali nemaju sreće s ozljedama i hvatanjem forme.

Pjacini problemi su vjerujemo mnogima poznati, a Budimir je već bio dio ove momčadi, međutim i on se u zadnje vrijeme muči s ozljedom pa njihovi konkurenti za nacionalnu momčad, poput Čolaka ili Brekala imaju više argumenata.

Pogledajte nabjolje trenutke utakmice s Rusijom

Vidjet ćemo što će donijeti 2022., ali nadu u nastup za Vatrene mogu gajiti i Roko Šimić, koji igra sjajno u mladoj reprezentaciji i dogodine bi trebao biti prvotimac Salzburga. Također, Kristijan Lovrić koji je uvijek tu negdje, ali nikako da uhvati kontinuitet. Njegov problem djelomično je i promjenjiva forma Gorice u zadnje vrijeme, no pitanje je gdje će igrati dogodine i kako će se tamo snaći, jasno ako ode iz Hrvatske. 

Vidjet ćemo i kako će se razvijati Diamovi mladi igrači, Šutalo i Franjić, pa Boško Šutalo kod Tudora ili pak kako će u Osijeku "stariti" Mile Škorić i u kakvom će mu stanju biti konkurencija...

Uglavnom, Dalić ima slatke brige, a što kažete vi, kojih je vaših najboljih 11 koji neće vidjeti Mundijal?

Kalinić – Vrsaljko, Jedvaj, Uremović, Bradarić – Bašić, Rakitić, L. Sučić – Rebić, Pjaca, Budimir

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider