Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Riskirao i profitirao

Modrić objavio fotografiju s Dalićem, otkrio kako ga zovu i potvrdio da se njegov veliki rizik isplatio: Tako su dosad zvali jedino Ćiru

Ostali su bili "izbornici“, a Bilić je bio "Slaven“ valjda jer je bio bliži po godištu od Blaževića i jer se postavljao kao trener prijatelj, iako je dvije godine stariji od aktualnog izbornika. Dalić je "šef"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vatreni ponovo lakše dišu poslije važne pobjede protiv Rusije u Splitu 1:0 i dramatičnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Nekako u sjeni novog velikog uspjeha reprezentacije Zlatko Dalić postao je najuspješniji hrvatski izbornik, zapravo potvrdio je taj status plasmanom na svoje treće veliko natjecanje.

Hrvatska će u njegovom mandatu otići na drugi Mundijal zaredom, a on će kao šef stručnog stožera imati priliku braniti povijesno svjetsko srebro iz Rusije u Kataru.

Dalić je ponovo "šef"

Nismo slučajno napisali "šef“ jer su prije Dalića tako tepali jedino Ćiri. Ostali su bili "izbornici“, a Bilić je bio "Slaven“ valjda jer je bio bliži po godištu od Blaževića i jer se postavljao kao trener prijatelj, iako je dvije godine stariji od aktualnog izbornika. Dalić je:

"Šef“, napisao je Luka Modrić na Instagramu i objavio zajedničku sliku s njim u utrobi Poljuda.

Nesvjesno mu je dao veliki kompliment i potvrdio još jednom njegov neupitan autoritet jer kad ti to govori bivša Zlatna lopta

"Izgubio sam kontrolu nad ovom reprezentacijom, neki su me olako shvaćali i odlučili smo napraviti radikalne rezove. U tome me je podržao stručni stožer, dosta smo riskirali, ali se isplatilo. Neki koji su imali krivi govor tijela shvatili su da se ne mogu više tako ponašati u reprezentaciji“, rekao je Dalić u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Poslije Eura osjetio kako gubi reprezentaciju, riskirao i profitirao

Dalić je poslije Eura po vlastitom priznanju osjetio kako više nije glavni i zahvalio se nekima koji su imali kredita jer su ga odveli do svjetskog srebra, ali lupio je šakom o stol kao pravi šef. Pokazao tko je pravi gazda od reprezentacije i dobio nadimak "šef“. Tako se dosad u reprezentaciji zvalo jedino Ćiru, koji je poslije bronce 1998. godine bio valjda drugi najmoćniji čovjek u zemlji.

Dalićev intervju za Dnevnik Nove TV

Sad tako zovu Dalića, prvog izbornika koji će imati još jednu priliku na SP-u jer njegovi prethodnici i uz njega najuspješniji hrvatski izbornici, Miroslav Ćiro Blažević i Slaven Bilić, nisu uspjeli spojiti dva identična velika turnira zaredom.

Prije nekoliko dana na Poljudu je službeno postao najuspješniji hrvatski izbornik u povijesti, a sad je i "šef“ jer ako te tako zove Zlatna lopta i najveći hrvatski nogometaš u povijesti, onda je on valjda i najveći hrvatski izbornik u povijesti.

A još nije završio, očekuje ga još jedan Mundijal…

gol expired Dalićeve ideje za Mundijal: Je li ovo momčad i novi sustav koji će testirati u pripremama za Svjetsko prvenstvo? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider