Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sa splitskih ulica

Modrić najpopularniji na Rivi, nisu svi Mađari huligani, Dalić upravo diktira sastav

U Splitu tijekom podneva vlada opuštena atmosfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uobičajena prijepodnevna vreva u Splitu. Centar je još uvijek prepun turista, vlada opuštena atmosfera. Na Rivi je mnogo više Kineza nego navijača u hrvatskim dresovima.

"Još je rano. Mnogi su tek krenuli prema Splitu iz svih krajeva Hrvatske", priča nam mala skupina hrvatskih navijača koje smo zatekli u kafiću na samoj Rivi.

"Mi smo iz Splita i okolice. Neki od nas su stigli iz inozemstva samo zbog utakmice", kaže nam jedan od njih koji je sjedio u Modrićevu dresu.

Nisu se željeli fotografirati. Nije ih valjda nečega strah?

"Ma, neeee... Da me je strah, ne bih bio u Modrićevu dresu usred Splita. Vidite da mnogi nose njegov dres. Evo, i ovaj navijač preko puta. Mi smo ozbiljni obiteljski ljudi, ne želimo publicitet."

Hrvatski navijači u Splitu Hrvatski navijači preplavili splitske ulice i Rivu, na Poljud kreće 34 tisuće navijača divider

Što večeras očekujete?

"Pobjedu, naravno. Bit će super atmosfera, neće biti nikakvih problema", u glas zaključuju.

Sinoć smo u našem hotelu nedaleko od splitskih tornjeva svjedočili neobičnoj sceni. Troja policijska kola dopratila su nekoliko automobila s mađarskim navijačima. Zamalo je bilo više policajaca nego navijača. Karikiramo, ali ne previše.

"Zaustavili su nas na ulazu u Split i dopratili do našeg hotela. Moram priznati da nismo to očekivali", kazivali su nam jutros na doručku mađarski navijači koji su bili bez obilježja.

''Huligana ima na svim stranama, zbog toga svi patimo''

"Ne želimo ništa riskirati, došli smo ovdje pogledati utakmicu i malo upoznati grad. Split je prekrasan. Čuli smo da je sinoć bilo nekih problema. Naravno da ima i onih koji dolaze raditi probleme. Ima ih na svim stranama, zbog takvih svi patimo. Sreća je da ih nema previše. Ogromna većina navijača obični su miroljubivi ljudi koje ne zanima nasilje", pričaju nam simpatični Mađari.

Neredi u Splitu (Foto: Dalmatinski portal) U Split stigli mađarski i poljski huligani, izbio sukob s hrvatskim navijačima: Jedan Mađar ozlijeđen divider

"Hrvatska je veliki favorit, a nama još nedostaje nekoliko bitnih igrača. Nismo previše optimistični, ali ni suviše pesimistični. Nismo tako loši, pobijedili smo u Budimpešti, zar ne!? Osim toga, u nogometu je sve moguće", složno su zaključili.

U trenutku dok zaključujemo ovaj tekst izbornik Zlatko Dalić vodi posljednji sastanak prije utakmice i informira svoje igrače tko će startati od prve minute.

U njegovoj eri još se nije dogodilo da reprezentativci ne znaju tko će startati barem dan prije utakmice. Ovaj put Dalić je odlučio biti supertajnovit.

Ostaje otvorenim je li izbornik dvojio oko nekih mjesta do posljednjeg trenutka ili se tako htio zaštiti da informacija ne procuri u javnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider