Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Jasna poruka

Mandžukić protiv nacionalnog stadiona: "Vatreni moraju igrati diljem Hrvatske"

O temi koja se aktualizirala osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu oglasio se i legendarni napadač atrenih.

Mario Mandžukić se poslije osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu oprostio od igranja za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Mandžo ove sezone briljira u dresu Juventusa, riješio je nekoliko derbija i ponajbolji je igrač Stare dame kojoj je, kako je izjavio u intervjuu za Sportske novosti, "posvećen dušom i tijelom".

Reprezentativna karijera je završila, ali...

"Život u reprezentaciji nedostajat će mi do kraja života, to je toliko lijepo i uzvišeno da kad jednom osjetiš tu emociju, ona je dio tebe dok dišeš. Ali, postoji i realnost života i odgovornost odluke, prelomio sam, nije bilo lako", kazao je Mandžukić.

"Logičnije je obnavljati stadione i ulagati u kampove"

Osvrnuo se i na temu o kojoj se godinama lamentiralo, a koja je u fokus došla nakon ruske bronce - gradnja nacionalnog stadiona. Na pitanje smatra li da bi srebro moralo iznjedriti nacionalni stadion odgovorio je:

"Nisam uvjeren. I na ljetošnjoj sinergiji naroda i reprezentacija vidjelo se koliko ljudi vole nogomet i obožavaju Vatrene u svakom kutu zemlje. Zato, po meni, reprezentacija mora igrati diljem Hrvatske", jasan je bio Mandžo koji je poslao poruku nogometnim (i političkim vlastodršcima):

"Bilo bi mi logičnije da se obnavljaju stadioni po Hrvatskoj na koje bi reprezentacija dolazila igrati i gdje bi širila pozitivnu energiju i zajedništvo. Više sam za ulaganje u kampove za trening po klubovima jer se tamo stvaraju budući Vatreni."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider