Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"nisu nas iznenadili"

Modrić potvrdio "nova" imena, Vida priznao nervozu: "Bilo je samo da ga ne primimo"

Kapetan Luka Modrić i stoper Domagoj Vida otkrili su za Novu TV da im je bilo iznimno teško igrati u Osijeku protiv Walesa.

U iznimno teškim uvjetima zbog vrućine i sparine u Osijeku Hrvatska je pobijedila Wales 2:1 i upisala vrlo važna tri boda u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Lawrence (autogol) i Perišić su doveli Hrvatsku u vodstvo 2:0 nakon manje od 50 minuta igre, a onda je u posljednjoj četvrtini susreta Wales smanjio nakon nesretne intervencije Vide u obrani, koji je promijenio smjer lopte koju je uputio Brooks i prevario Livakovića.

Modrić potvrdio da je reprezentacija dobila "nova imena"

No, nakon kiksa protiv Mađara, bilo je vrlo važno da se upiše pobjeda na bilo koji način. Da nije bilo lako nakon utakmice je za Novu TV otkrio kapetan Luka Modrić.

"Bilo je jako teško. Bilo je jako vruće. No na kraju smo došli do važne pobjede i to je najbitnije. Izdržali smo teške uvjete. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu po meni. Nesvjesno smo se povukli nakon primljenog gola iz odbijanca, ali na kraju smo zasluženo pobijedili."

* Jesu li vas nečime iznenadili?

"Nisu nas ničime iznenadili. Znali smo da će igrati na duge lopte, te ubacivanje Balea i desetke iz drugog plana. Jako smo dobro to branili."

* Koliko su važna ta tri osvojena boda? Osim bodova dobili smo i potvrdu nekih novih imena u reprezentaciji.

"Jako su nam važna tri boda. Nemamo pravo na grešku zbog kiksa koji se dogodio protiv Mađara. Ovo je put. Ovakav pristup moramo uvijek imati. Dobili smo neka nova imena poput Brekala, Livakovića na vratima, Barišića... Svi mladi i novi su potvrdili da su opravdano ovdje. Trebamo nastaviti tako dalje", zaključio je Modrić.

Vida potvrdio da je bilo malo panike na kraju

Domaći dečko iz Slavonije Domagoj Vida je "krivac" što se zakompliciralo. Njega je lopta pogodila, promjenila smjer i prevarila Livakovića. I on je za Novu TV rekao da su uvjeti bili iznimno teški, ali da je najvažnije bilo osvojiti tri boda prije ljetne stanke.

 

"Bila je jako velika vrućina. Bilo je i gledateljima teško, a onda možete zamisliti kako je bilo nama na terenu. Vidjeli ste na kraju utakmice kada smo svi popadali na travnjak. Hvala svima koji su nas bodrili na tribinama, ali i onima koji su nas borili pred malim ekranima."

* Jesu li vas nečime iznenadili?

"Sve je bilo onako kako smo planirali i očekivali. Dobili smo nesretni gol, ja sam dirao loptu, prevario sam Livakovića. Bila je malo panika, samo da ga ne primimo. Idemo odigrati još tu prijateljsku utakmicu i onda na zasluženi odmor", rekao je Vida pa zaključio.

"Nije bilo bajno i nije bilo previše lijepih akcija, ali dali smo sve od sebe u Gradskom vrtu i mislim da su navijači to prepoznali. Ne želim komentirati suđenje. Dobili smo previše žutih kartona, no pametni smo i imamo široki kadar za nadolazeće utakmice i tko neće moći igrati zbog kartona izbornik će naći neko riješenje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider