Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Višestruka nevolja

Hrvatska ispala iz elite, a upitan je i status nositelja u kvalifikacijama

Poraz na Wembleyju mogao bi imati neugodne posljedice za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U odlučujućoj bitci skupine 4 Lige A na Wembleyju je hrvatska nogometna reprezentacija poražena od Engleske i završila je kao posljednja u grupi u premijernom izdanju Lige nacija.

Uoči okršaja na Wembleyju tinjala je nada da će Vatreni uzeti tri boda i izboriti plasman na Final Four Lige nacija koji će se igrati u lipnju 2019. u Portugalu.

Nažalost, nije ostvarena pobjeda, a ni neriješen rezultat od barem 1:1 s kojim bi izabranici Zlatka Dalića završili na drugom mjestu u skupini.

2020. u Ligi B s Njemačkom, Walesom, Austrijom...

Što sad? Ono što je sasvim sigurno nakon posljednjeg mjesta u skupini jest ispadanje u Ligu B. U sljedećem izdanju Lige nacija, u sezoni 2020./2021., Hrvatska će biti u tom drugom razredu, s reprezentacijama poput Walesa i Austrije koje su ove sezone bile druge u svojim skupinama u Ligi B odnosno Njemačke, Poljske i Islanda koje su, poput Vatrenih, ove jeseni završile zadnje u grupama u Ligi A. To je posljedica ovog poraza koja će se osjetiti za dvije godine.

A u sljedećih 48 sati bi se moglo dogoditi i da ostanemo bez statusa nositelja u kvalifikacijama za Euro 2020. Ždrijeb je na rasporedu u nedjelju 2. prosinca u 12:00 po našem vremenu u Convention Centru u Dublinu, a u prvom potu će biti 10 najboljih reprezentacija iz elitnog ranga Lige nacija.

Dvije najlošije iz Lige A će biti u drugom potu odnosno neće biti nositelji u ždrijebu. Jedna je Island, a druga će biti netko iz trolista Hrvatska-Njemačka-Poljska.

Kako ste doživjeli Hrvatsku u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

Navijamo za Nizozemsku i Portugal

Naši su zasad u prednosti jer imaju četiri boda, ali Nijemci u ponedjeljak igraju kod kuće s Nizozemskom, a Poljaci u utorak gostuju u Portugalu. Ukoliko jedni i drugi pobijede, imat će po četiri boda i na temelju gol-razlike će biti ispred Vatrenih.

Neželjeni je to scenarij koji se, nadajmo se, neće dogoditi. Neka kiksaju barem jedni i bit će dobro.

U tim kvalifikacijama će biti 10 skupina, a iz svake će dvije prvoplasirane reprezentacije ići izravno na Europsko prvenstvo 2020. godine. Kakav god ždrijeb bude, Hrvatska će u svojoj skupini biti jedan od dva glavna favorita i prolaz ne bi smio biti pod znakom pitanja. Ipak, priželjkujemo što lakšu skupinu i plasman bez nekog velikog stresa...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider