Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
gol.hr bio sretne ruke

Izvucite skupinu Hrvatskoj: Poigrajte se, do ždrijeba je još jako malo

Hrvatska će u petak dobiti skupinu na SP-u u Kataru na ždrijebu, a vi ga možete simulirati i ranije. Na uzorku od 100 tisuća simulacija Vatreni najviše izgleda imaju da izvuku Kanadu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hrvatske svoj su posao davno obavili plasiravši se izravno na SP, pa izbornik Zlatko Dalić i društvo praktički još od utakmice s Rusijom na Poljudu čekaju prvi dan travnja i ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva u Kataru.

Taj dan je pred vratima, još jedno spavanje i posljednji radni dan tekućeg tjedna znat ćemo tko će biti suparnici Hrvatske na SP-u krajem tekuće godine u Kataru. Posljednje odgovore na statuse nositelja i jakosne skupine dobili smo sinoć, SAD i Meksiko potvrdili su svoj plasman na svjetskoj smotri, a Kanada je izgubila od Paname i propustila se ugurati u treću jakosnu skupinu. Tunis će tako ostati u trećem šeširu i sad još treba riješiti pitanje triju kvalifikanata.

Izvukli skupinu s Argentinom, Marokom i Saudijskom Arabijom

Čekaju se rezultati dodatnih kvalifikacija između Ukrajine i Škotske, odnosno susret pobjednika te utakmice i Walesa, okršaj Kostarike i Novog Zelanda te utakmica Perua i pobjednika susreta Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Te će se utakmice igrati u lipnju, ali već sad možemo isprobati FIFA-in simulator ždrijeba.

Aljoša Vojnović Što je Dalić doznao nakon turneje u Kataru? Novi sustav nije opcija, dva pitanja su i dalje otvorena divider

Naša ruka bila je relativno sretna za Hrvatsku, izvukli smo Argentinu iz prvog pota, našu staru mušteriju iz skupina u Rusiji 2018. i u Francuskoj 1998., iz treće jakosne skupine smo dobili Halilhodžićev Maroko, a u zadnjoj jakosnoj skupini dopala nas je Saudijska Arabija.

Najviše izgleda da izvučemo Kanadu, najmanje Srbiju

Zlatko Dalić je uoči ždrijeba poželio izbjeći Francuze i iz trećeg i četvrtog pota izvući Afrikance ili Azijate umjesto Europljana, a naša mu je ruka tu želju ispunila. Vjerujemo da bi većina naših navijača bila zadovoljna ovom skupinom jer bi u tom slučaju Vatreni bili veliki favoriti za plasman u nokaut-fazu.

Simulirajte svoj ždrijeb OVDJE.

Mi smo ždrijeb simulirali samo jedanput, a pojedini su se zaigrali i na uzorku od čak 100 tisuća simulacija izračunali kako je Hrvatskoj najveća vjerojatnost da će izvući Kanadu, a drugi najizgledniji suparnik bio je pobjednik susreta Kostarika - Novi Zeland. Najmanje izgleda za upadanje u našu skupinu ima pobjednik posljednjeg europskog kvalifikacijskog turnira, netko iz trojca Ukrajina, Škotska i Wales te Srbija i Poljska.

Pišite nam u komentare na Facebooku koga ste vi izvukli Hrvatskoj.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider