Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Igrači odahnuli

Vatreni koji će ovu utakmicu pamtiti cijeli život upozorio, a debitant Petković otkrio kakav je bio osjećaj

Hrvatski igrači istaknuli su da je protiv Azerbajdžana ostvaren primarni cilj, ali da nije bilo lako.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači hrvatske nogometne reprezentacije su nakon pobjede 2-1 protiv Azerbajdžana mogli odahnuti. U utakmici 1. kola skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Hrvatska je ostvarila cilj.

Borna Barišić, strijelac prvog pogotka za Hrvatsku, njegovog prvijenca u reprezentativnom dresu:

"Nikoga nije lako danas dobiti. Tvrdi su, malo su nas možda i iznedali, iako smo ih gledali, nisu nepoznata ekipa i mislim da su pružili dobar, čvrst nogomet. Imamo dosta novih igrača i trebamo se malo uigrati. Imamo dosta prostora za napredak. Trebamo pogledati gdje smo mogli bolje, što treba popraviti i okrenuti se Mađarskoj. Presretan sam zbog gola, ali najbitnije je na kraju da smo pobijedili. U Mađarskoj neće biti laka utakmica. Mađari su tvrda ekipa, pogotovo kad igraju kod kuće. Mi sigurno možemo puno bolje. Bit će teško, ali idemo uzeti tri boda."

Bruno Petković, debitant u hrvatskoj reprezentaciji:

"Primarni je cilj bio tri boda i moramo biti zadovoljni što smo to ostvarili. Da smo mogli mirnije, mogli smo, ali svaka čast i njima, jer su bili maksimalno angažirani i zatvoreni. Zadovoljan sam, presretan sam, debitirao sam i nadam se da će biti još više ovakvih utakmica. Ponosan sam na svoj radi i sve što mi se sada dešava nije slučajno. Osjećaj je stvarno poseban igrati s najboljim svjetskim nogometašima. Nadam se da će biti što više minuta. Ne znam je li bilo ljudi koji su sumnjali, koji su mislili da sam tu slučajno. Lagao bih kad bih rekao da se nisam vidio u reprezentaciji. Vidio sam se, ali možda ne tako brzo. Na meni je da se dokažem, da slušam što mi izbornik kaže, a za ostalo ćemo vidjeti. Dečki su me jako dobro primili. Atmosfera je opuštena. Vidi se da ta klapa nije slučajno postigla ono što je postigla. Dečki imaju klasu i drago mi je da sam dio momčadi. Drago mi je i da publika prepoznaje moj angažman. Svaki igrač je presretan kad dobije ovakav aplauz."

gol expired Kapetan Modrić zadovoljan, ali u jednom segmentu igre vidi problem divider

Ivan Perišić, stvarao šanse, ali ostao bez pogotka:

"Bilo je bitno krenuti s pobjedom. Bilo ih je previše nazad i trkački su bili moćni u prvom poluvremenu, ali znali smo da će pasti i da moramo biti strpljivi. Na kraju se otvorilo, pobijedili smo i zasluženo osvojiti tri boda. Idemo ovako dalje nastaviti."

Duje Ćaleta-Car, sudjelovao u akciji kod prvog pogotka:

"Nisam imao dojam da smo ih podcijenili. Nisu svjetska klasa, ali znaju igrati nogomet. Vidjeli ste i sami koliko smo stvorili šansi. Neke nisu htjele u gol, a neke smo i sami blokirali da ne uđu. Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Trebamo se dobro pripremiti za Mađarsku i tamo ponovno pokušati ostvariti pobjedu. Njihov gol je bio čudan, nisam takav nikad vidio. Povlačio sam se, jer sam mislio da sam zadnji pa nisam htio ispasti. Meni se na kraju lopta odbila od noge, prevarila Lovru (Kalinića), imala neku čudnu putanju. Ni Lovre onako velik nije uspio obraniti. Svjestan sam da sam i ja mogao bolje reagirati. Na greškama se uči. Bilo je važno da smo na poluvremenu imali 1-1. Perišić mi je prebacio, ja sam pucao, njihov blokirao na crti, a Borna je zabio. Vježbali smo prekide koji su njima malo slabija strana. Na kraju smo bili dosta opasni iz njih, mogli smo još koji puta zabiti, sigurno je mogao biti i veći rezultat, ali tri boda su najvažnija. Zadovoljan sam obranom. Osmi dvije polukontre nisu nam ništa opasno napravili. Praktično smo Vida i ja bili na centru cijelo vrijeme i mislim da je za prvi put bilo stvarno dobro."

Andrej Kramarić (GOL.hr) Kramarić iz prve ruke zna što čeka Hrvatsku u nedjelju: Otkrio što mu je poručio mađarski suigrač divider

Propuštenu utakmicu pogledajte besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider