Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
25 godina nepobjedivosti

Niz kakvim se rijetko koja reprezentacija može pohvaliti: Vatreni nikada nisu izgubili pred svojim navijačima!

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je protiv Walesa 33. domaću utakmicu u svojoj povijesti u sklopu kvalifikacija za odlazak na Euro.

Hrvatska reprezentacija upisala je vrlo važna tri boda u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. U Osijeku je, po teškim vremenskim uvjetima (vrućina), pao Wales rezultatom 2:1, nakon golova Lawrencea (autogol) i Perišića, odnosno Brooksa za smanjenje našeg vodstva.

Bila je to 33. domaća utakmica Hrvatske u kvalifikacijama za europska prvenstva od samostalnosti, te isto tako 33. domaća utakmica u kojoj nije poražena! U šest kvalifikacijskih ciklusa za odlazak na Euro Vatreni nisu uspjeli otići na europsku smotru samo 2000. godine, no ni u tim kvalifikacijama naši nisu upisali domaći poraz.

U 33 domaće utakmice kvalifikacija za odlazak na EURO Hrvatska je upisala 25 pobjeda i osam remija!

Niz nepobjedivosti pred domaćim navijačima u kvalifikacijama za EURO krenuo je još 9. listopada 1994. godine, kada je na Maksimiru pala Litva. Golove za 2:0 zabili su Jerkan i Kozniku.

Britanski BBC izvukao je zanimljivu činjenicu:

"Pjesma "Wannabe" od Spice Girlsa bila je broj 1 na ljestvicama u Velikoj Britaniji kada je krenuo nepobjedivi niz Hrvatske."

Za nastavak nepobjedivog niza i u ovim kvalifikacijama Hrvatska će morati ostati neporažena još protiv Slovačke i Mađarske pred svojim navijačima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider