Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
reprezentacija se vraća u split?

HNS odlučio da se Hrvatska - Mađarska igra na Poljudu, ali bez dogovora s Hajdukom i Splitom

Utakmica Hrvatska – Mađarska igrat će se u Splitu, objavio je Hrvatski nogometni savez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija vraća se na Poljud. Tri godine nakon utakmice protiv Italije, koja se igrala doduše pred praznim tribinama, Vatreni bi opet trebali igrati u Splitu pred, nadamo se, punim tribinama poljudskog stadiona.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je donio odluku da se utakmica između Hrvatske i Mađarske igra u Splitu, javila je službena stranica HNS-a.

Nakon pobjede protiv Walesa u Osijeku, svjetske doprvake u rujnu čekaju gostujući susreti kod Slovačke i Azerbajdžana, a potom će 10. listopada s početkom u 20:45 sati ugostiti Mađarsku na stadionu Poljud u Splitu.

Bit će to jedan od ključnih dvoboja kvalifikacija. Mađari su trenutno vodeća momčad u skupini E, a u ožujku su u Budimpešti slavili protiv naše reprezentacije s 2:1.

Ispunit će se tako velika želja izbornika Zlatka Dalića koji je kao jedan od svojih ciljeva imao vratiti reprezentaciju u Dalmaciju u ovim kvalifikacijama.

HNS prijavio Poljud bez dogovora s Hajdukom

No, ova bi objava HNS-a mogla ponovno uzburkati njihove odnose s Hajdukom jer na Poljudu u trenutku objave domaćinstva ništa nisu znali, baš kao i vlasnik stadiona Grad Split koji tek mora dati dopuštenje za odigravanje utakmice.

“Nismo dobili nikakvu službenu informaciju o toj vijesti, za nju smo doznali iz medija'', objavio je splitski klub na svojoj Facebook stranici.

Podsjetimo, splitski klub je htio iskoristiti ovu situaciju za neke promjene u hrvatskom nogometu pa su u razgovorima s HNS-om oko ovog domaćinstva iznijeli svoje prijedloge kojima bi se, prema njima, poboljšala slika hrvatskog nogometa.

Kako saznajemo, do dogovora nije došlo i Hajduk je doveden pred gotov čin, a to bi mogla biti nova eksplozija u već previše opterećenim odnosima HNS-a i Hajduka.

Reprezentacija je u ovom stoljeću odigrala samo dvije službene utakmice u Splitu, u lipnju 2011. kada je na Poljudu pala Gruzija, te u istom mjesecu 2015. kada je odigran remi s Italijom. Ta je utakmica, nažalost, upamćena po incidentu sa svastikom iscrtanom na terenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider