Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
prvi bod u ligi nacija

Hrvatska uz dosta sreće osvojila bod protiv Engleske na Rujevici!

Hrvatska i Engleska odigrale su 0:0 u 3. kolu Lige nacija te tako obje osvojile prvi bod.

Nakon utakmice ostanite uz Novu TV i GOL.hr i pratite specijalnu emisiju s javljanjima iz Rijeke, reakcijama izbornika Dalića i igrača te analizama gostiju u studiju

U susretu 3. kola skupine 4 A grupe Lige nacija Hrvatska i Engleska su na stadionu Rujevica u Rijeci igrali 0-0 te s bodom ostale u igri za drugo mjesto u skupini iza prvoplasirane Španjolske. Podsjetimo, posljednja momčad od ove tri ispada u niži rang Lige nacije.

Utakmica se igrala pred praznim tribinama zbog kazne UEFA-e, a sudio je Brych iz Njemačke.

Polufinalisti nedavnog Svjetskog prvenstva u Rusiji su u komornoj atmosferi na Rujevici odigrali prilično slabu utakmicu, poglavito u prvom poluvremenu tijekom kojega su se igrači, činilo se, privikavali na neobične uvjete na stadionu.

U siromašnom prvom poluvremenu svaka je reprezentacija stvorila samo po jednu izglednu situaciju pred suparničkim vratima. Priliku za Hrvatsku u 37. minuti propustio je Kramarić, njegov udarac sa 11 metara nakon prizemnog ubacivanja Pivarića išao je ravno u Pickforda. Englezi su mogli povesti u 43. minuti kada je nakon ubacivanja Hendersona iz kuta Dier nadskočio Kovačića, ali je njegov udarac glavom zaustavila vratnica.

Englezi propustili nekoliko velikih prilika

Nastavak je počeo mnogo živahnije, a nakon uvodnog pokušaja Perišića koji čiji je prizemni udarac sa 20-ak metara u 49. minuti Pickford uspio odbiti, Englezi su u razdoblju od 51. do 57. minute imali tri sjajne šanse za preuzimanje vodstva. Prvo je Kane udarcem glavom s pet metara nakon još jednog lijepog centaršuta Hendersona pogodio gredu, da bi Rashford u 55. i 57. minuti dva puta izbijao sam pred Livakovića, no mladi hrvatski vratar je oba puta uspio spasiti svoju mrežu. U prvoj situaciji Rashford je slabo pucao, no u drugoj je uputio mnogo bolji udarac, ali Livaković se istaknuo sjajnim refleksom.

Hrvatska je sredinom drugog poluvremena počela pokazivati više odlučnosti u igri prema naprijed, a to se prvenstveno odnosi na Rebića koji je u 67. minuti prvo proigrao Kramarića koji je pucao pored vratnice, da bi potom u 70. minuti sa 18 metara gađao gornji lijevi kut Pickfordovog gola, no bio je malo neprecizan. Jedvaj se u 86. minuti odlično probio po desnoj strani, no Kramarić je ponovno loše reagirao.

Kako predviđate rasplet u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

Na polovici natjecanja u skupini D vodi Španjolska sa šest bodova, a Engleska i Hrvatska imaju po bod.

Hrvatska će za tri dana također u Rijeci odigrati prijateljsku utakmicu protiv Jordana u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u, dok će sljedeća dva nastupa u Ligi nacija imati u studenome, 15. studenoga će u Zagrebu ugostiti Španjolsku, a 18. studenoga će gostovati kod Engleske u Londonu.

Sljedeću utakmicu u ovoj skupini igrat će Španjolska i Engleska u Sevilli u ponedjeljak.

HRVATSKA - ENGLESKA 0-0

Stadion Rujevica.

GLEDATELJA: 0

SUDAC: Brych (Njemačka)

HRVATSKA: Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić - Kovačić (Badelj, 73), Rakitić; Kramarić, Modrić, Perišić (Pjaca, 68) - Rebić (Livaja, 80)

ENGLESKA: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Chilwell - Sterling (Sancho, 78), Henderson, Dier, Barkley - Rashford, Kane

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider