Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
idealnih 11

Francuzi odali počast Hrvatima: Ugledni magazin složio momčad hrvatskih legendi i zvijezda u Francuskoj

Hrvatski nogometaši cijenjeni su u Francuskoj, gdje su ostavili dubok trag, a tradiciju su nastavile i nove generacije.

Hrvatska je diljem svijeta poznata po nogometu, što zbog reprezentativnih uspjeha, što zbog brojnih ''gastarbajtera'' koji svoj kruh zarađuju u inozemnim klubovima.

Iznimka nije ni Francuska. U domovini svjetskih prvaka igrali su brojni Hrvati, a neki imaju i status legendi. Potvrđuje to i članak uglednog France Footballa, magazina najpoznatijeg po dodjeli Zlatne lopte.

Oni su uoči utakmice Francuska – Hrvatska, koju možete gledati uživo na gol.hr-u i Novoj TV od 20:00, kada počinje specijalna emisija, sastavili idealnu momčad Hrvata koji su igrali ili igraju u Francuskoj.

Momčad u formaciji 3-4-3

Na golu nije bilo previše dvojbe – to mjesto pripada legendi Monaca Danijelu Subašiću. Ipak, nisu mogli preskočiti ni Vedrana Runju, koji je ukupno osam godina karijere proveo u Francuskoj braneći za Olympique Marseille i Lens. Runje je, pišu, ''zaslužio biti spomenut.''

gol expired Priprema li Dalić velika iznenađenja za Francuze? Novi bekovski par i ojačana vezna linija u tvrđoj formaciji divider

U obrani su dva aktualna igrača i jedna legenda. Prvi je Dejan Lovren, koji je upao u ekipu iako, po njima, nije do kraja opravdao visoka očekivanja u Lyonu. Drugi je Duje Ćaleta-Car, igrač Marseillea kojeg hvale kao šefa obrane slavnog francuskog kluba. Trojku zatvara Zoran Vujović, najviše zapamćen u Bordeauxu. Igrao je još za Nicu i Cannes.

U sredini su na desni bok postavili bivšeg igrača Monaca Darija Šimića, kojeg nazivaju legendom u Hrvatskoj, iako u Kneževini nije ostavio predubok trag. Na lijevom je boku Ivica Šurjak, igrač koji se u samo jednoj sezoni u PSG-u upisao u povijest francuskog kluba. Šurjak je s dvije asistencije u finalu Kupa Francuske vodio Parižane od prvog velikog trofeja u povijesti kluba.

U srcu veznog reda nalazi se Jerko Leko, nekoć igrač Monaca kojeg opisuju kao ''grubog veznjaka.'' Pored njega mjesto je našao Toma Bašić, bivši igrač Hajduka koji je ostvario veliki napredak i sjajno igra u Bordeauxu.

Posebno moćan napad

Posebno moćno izgleda napad u sastavu Josip Skoblar – Dado Pršo – Alen Bokšić.

gol expired Sve utakmice Hrvatske i Francuske: Vatreni još čekaju pobjedu, dva poraza posebno bole divider

Skoblar je legenda Marseillea, jedini Hrvat koji je osvojio Zlatnu kopačku za najboljeg europskog topnika, zabio je 44 gola u sezoni 1970./1971.

Bokšića nazivaju ikonom koja je sudjelovala u jedinom francuskom osvajanju Lige prvaka (Marseille 1993.), dok je nadaleko poznata filmska priča o Dadi Prši i onoj čuvenoj sezoni kada je Monaco stigao do finala Lige prvaka, a Pršo putem zabio četiri gola Deportivu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider