Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Na obali Škotske

Vatreni odabrali kamp za Europsko prvenstvo: Luksuzni resort s pet zvjezdica

Hrvatska nogometna reprezentacija boravit će tijekom UEFA Europskog prvenstva 2020. u St. Andrewsu, gradiću na istočnoj obali Škotske, objavio je Hrvatski nogometni savez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza obišla je početkom prosinca nekoliko potencijalnih kampova u okolici Londona te u Škotskoj, a nakon detaljne analize rukovodstvo Saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem odlučilo je da će hrvatska reprezentacija tijekom Eura boraviti u hotelu Fairmont u St. Andrewsu.

Luksuzni resort s pet zvjezdica Fairmont nalazi se u idiličnom okruženju zelenila i škotske obale, a na raspolaganju ima 212 soba, 17 apartmana i dvije dodatne vile. Hotel je udaljen oko 120 kilometara od Glasgowa, gdje će Vatreni igrati dvije utakmice u skupini na Euru, a tek pola sata vožnje od zračne luke.

Svjetski doprvaci će pritom trenirati na terenima Sveučilišta St. Andrews gdje su, između ostalih, trenirali Barcelona i Manchester United. Trening tereni udaljeni su 10-ak minuta vožnje od hotela, u kojem će reprezentativci također imati sjajne uvjete za trening (fitness) i oporavak, kao i za slobodno vrijeme.

gol expired Konačna ljestvica za 2019.: Evo na kojem mjestu Vatreni završavaju godinu divider

"Željeli smo reprezentaciji omogućiti apsolutno najbolje uvjete za boravak tijekom Eura i zato smo se odlučili za St. Andrews. Znamo iz Rusije koliko je važno imati mir, prirodu i kvalitetnu sportsku infrastrukturu te smo zato odabrali hotel i terene koji su na najvišoj razini. Uvjeren sam da je ovo najbolje rješenje za reprezentaciju", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Zahvaljujem Savezu što je zaista detaljno analizirao i predstavio sve opcije te mi je drago što smo bili apsolutno složni u odluci da je ovo najbolje rješenje za boravak reprezentacije tijekom Eura. U Rusiji smo imali sjajne uvjete i vjerujem da će tako biti i sada u Škotskoj. Kamp je vrlo važan ne samo zbog treninga već i zbog stvaranja pozitivnog ozračja i zajedništva, a ova lokacija nudi nam odlične uvjete za sve to", komentirao je izbornik svjetskih doprvaka Zlatko Dalić.

Hrvatska je na Euru u skupini s Engleskom, Češkom i još jednom selekcijom iz kvalifikacija.

gol expired Veliki preokret u slučaju Mandžukić: Zbog jednog razloga propada transfer u Katar? divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider