Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nakon 23 godine

Oprostio se najdugovječniji član Vatrenih: ''Mogao sam samo sanjati da ću toliko toga doživjeti''

Dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, prof. dr. Boris Nemec, odlučio je zaključiti impresivnu i bogatu reprezentativnu karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka na području sportske medicine, prof. dr. Boris Nemec, odlučio je nakon više od 20 godina napustiti svoju ulogu u stožeru hrvatske nogometne reprezentacije.

"Smatram da je sada pravi trenutak za odlazak, koliko god da mi je teško napustiti aktualni stožer na čelu s izbornikom Dalićem nakon svega što smo napravili i doživjeli u Rusiji. U fazi sam života kada trebam posvetiti više vremena obitelji, pa uz puno obveza koje imam u svojoj klinici nije lako pratiti i ritam reprezentacije. Uostalom, bio sam tu 23 godine, vrijeme je za nove snage - a u Hrvatskoj ima dosta sposobnih liječnika", izjavio je prof. dr. Nemec za službenu stranicu HNS-a i dodao:

"U nogometu sam od malih nogu i mogao sam samo sanjati da ću kao liječnik imati priliku toliko toga doživjeti s hrvatskom reprezentacijom. Zauvijek ću pamtiti dvije medalje sa svjetskih prvenstava u Francuskoj i Rusiji, ali i stotine utakmica, pobjeda i poraza, putovanja i druženja te brojne sjajne nogometaše, trenere i kolege s kojima sam radio. To su prijateljstva i uspomene za cijeli život. Zahvalan sam osmorici izbornika s kojima sam radio na više nego korektnoj suradnji, predsjednicima Mikši, Šukeru i pokojnom Vlatku Markoviću i svim nogometašima na povjerenju. Izborniku Daliću i cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u budućnosti, u meni će uvijek imati velikog navijača. Bila mi je zaista velika čast i privilegija biti dio hrvatske reprezentacije i zato sam uvijek ulagao sve svoje znanje i trud u ovaj posao."

gol expired Dalić najavio osvježenja: Ovo su mladi Vatreni koji ozbiljno kucaju na vrata A reprezentacije divider

Boris Nemec nogometom se bavio od mladosti kao igrač, kasnije i kao savezni sudac. Karijeru nogometnog liječnika započeo je u nogometnom klubu Rijeka, a od travnja 1996. godine stalni je član stručnog stožera Vatrenih. Kao liječnik reprezentacije sudjelovao je na svim dosadašnjim europskim i svjetskim prvenstvima na kojima je nastupala hrvatska reprezentacija.

Osvajač je brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine te srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Dobitnik je brojnih priznanja za svoj rad i doprinos medicini i sportu, uključujući i dva odlikovanja predsjednika Republike Hrvatske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider