Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
To je duh

Najstariji aktivni navijač Hrvatske sprema se za Euro: Deda Franjo s 88 godina ide u London

Počele su rezervacije ulaznica za Euro iduće godine. Hrvatski navijači Vatrene će u grupnoj gazi moći gledati u Londonu i Glasgowu. Europsko prvenstvo za Vatrene počinje 14. lipnja na Wembleyu, a kako doznajemo cijene letova i smještaja već su narasle.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od danas pa sve do 18. prosinca u 14:00 sati na portalu Uefe možete rezervirati svoje ulaznice za utakmice Vatrenih na Euro 2020. U skupini igramo s Englezima i Česima, a posljednjeg ćemo protivnika saznati nakon doigravanja Lige nacija. Prva utakmica je 14. lipnja u Londonu, ostale dvije, 19. i 23. lipnja,u Glasgowu.

"London je navijački sektor hrvatske reprezentacije koji uključuje tri različite cjenovne kategorije ulaznica, nešto manje od 14.000 ulaznica, a za druge dvije utakmice u Glasgowu nisu identične brojke jer smo na jednoj utakmici formalno gost, a na jednoj domaćin. Bit će negdje oko 10.000 ulaznica za te druge dvije utakmice", rekao je HNS-ov povjerenik za ulaznice Nikša Martinac.

Tko će moći kupiti ulaznicu znat će se u siječnju, a prvi će se put nagraditi oni najvjerniji. Naime, 25 posto ulaznica dobit će oni najvjerniji, tj. navijači koji su se za prethodna natjecanja prijavljivali preko HNS-ova portala.

gol expired Rat velikana zbog Ronalda: Juve optužuje Real i Barcu, licemjerstvo caruje divider

Među njima će sigurno biti i najstariji aktivni navijač, gospodin Franjo Krakan. Deda Franjo, kako zovu simpatičnog 88-godišnjaka, ne propušta Vatrene još od prve utakmice protiv SAD-a, a u samo pet godina proputovao je 30 zemalja. Naravno, u planu je i Euro.

"Moja želja je da se ide, spremam se. Na koji utakmicu ću ići? Barem jednu, u Englesku, u London."

Deda Franjo putuje s društvom puno mlađim od sebe.

Liga nacija (Foto: AFP) Poznate jakosne skupine za Ligu nacija: Hrvatska u četvrtom potu divider

"Ne mogu ja tako ići brzo kao oni, naročito sada u posljednje vrijeme, ali prije deset godina bio sam ravnopravan s njima u hodu, a sada godine nose svoje. Ne može se izbjeći da usporite, ali dečki imaju uviđaja, naročito ako imam neki ruksak ili stvari koje nosim."

Iako se lipanj čini još daleko, iz turističkih agencija javljaju - cijene su već skočile, put počnite planirati što prije.

"Iako je London velik i često ima velika natjecanja i događanja, cijene skaču i tamo, a da ne pričamo o jednom Glasgowu koji ipak ima ograničeni broj kapaciteta. Interes očekujemo, razmišljamo i o čarteru, nemamo još konkretan i finalan plan, ali klijenti se već javljaju", rekla je rukovoditeljica marketinga i korporativnih komunikacija turističke agencije Nikolina Frklić.

Za nešto više od šest mjeseci kockice će, sigurni smo, ponovno preplaviti ulice Londona i Glasgowa.

gol expired Potvrđen sustav kvalifikacija za SP 2022: Najveći broj skupina dosad divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider