Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Jasna poruka

Mišković zatečen glasinama o Hrvatskoj i Slovačkoj na Maksimiru: ''Reprezentacija pripada svim građanima''

Član Izvršnog odbora i jedan od dopredsjednika HNS-a Damir Mišković regairao je priopćenjem vezano za napise da bi se utakmica Hrvatska - Slovačka mogla igrati na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka, očitovao se o napisima vezano uz kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska – Slovačka za Euro 2020. godine što se prema rasporedu treba odigrati 16. studenog na stadionu HNK Rijeka.

Priopćenje predsjednika Rijeke prenosimo u cijelosti:

''Odluka da se kvalifikacijska utakmica posljednjeg kola grupe E za Euro 2020. između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Slovačke igra na stadionu HNK Rijeka donesena je jednoglasno na sastanku izvršnog odbora HNS-a u srpnju ove godine. Takva odluka donesena je sukladno cilju da hrvatska nogometna reprezentacija svoje domaće utakmice igra u različitim gradovima diljem Lijepe naše. Izvršni odbor HNS-a drži da hrvatska nogometna reprezentacija na jednak način pripada svim našim građanima bez obzira iz kojeg kraja dolaze. Osobno sam član izvršnog odbora HNS-a i dopredsjednik Saveza, a o mogućoj promjeni domaćinstva ove utakmice saznao sam iz medijskih napisa.

gol expired Zašto HNS seli Vatrene u Zagreb? Rijeka se treba žrtvovati, upozorenje za Dalića divider

Hrvatski mediji su prenijeli, pozivajući se na neslužbene izvore u Hrvatskom nogometnom savezu, da konačnu odluku o domaćinstvu treba donijeti UEFA kroz nekoliko dana, a da u HNS-u tvrde kako to samo formalnost te da će se utakmica igrati u Zagrebu.

Promjena domaćinstva, koliko sam upoznat, nije bila tema formalnih ili neformalnih razgovora unutar izvršnog odbora HNS-a, a osobe iz Saveza zadužene za organizaciju utakmice najavile su svoj dolazak u kamp HNK Rijeka u ponedjeljak ili utorak idućega tjedna. Prije HNS-a, prvi operativni posjet stadionu u Rijeci već su obavili predstavnici slovačkog nogometnog saveza i UEFA-e. Napominjem kako se cijeli navijački puk iz zapadnog dijela naše domovine veseli činjenici što je Rijeka napokon domaćin jednoj izrazito važnoj i velikoj utakmici i svi skupa s nestrpljenjem očekujemo priliku da bodrimo Vatrene do još jednog velikog uspjeha. Uvjeren sam da će atmosfera na našem stadionu biti fantastična, a konfiguracija našeg stadiona i blizina navijača sasvim će sigurno dodatno osnažiti osjećaj zajedništva hrvatske nogometne reprezentacije i svih njenih navijača'', zaključio je Damir Mišković.

Kapacitet Rujevice je 8.279 mjesta, a stadion Maksimir može primiti nešto više od 35.000 gledatelja.

Utakmica Hrvatska - Slovačka igra se 16. studenoga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider